Rulouri cu cremă de vanilie – Deliciu italian

Indiferent de vârsta ta, cine poate rezista tentației unor rulouri cu cremă care te duc cu gândul la vacanțele petrecute în Italia?

Aceste delicii sunt perfecte pentru a încânta și a surprinde papilele gustative ale oaspeților tăi la orice ocazie specială. Și ceea ce este și mai minunat, prepararea lor este simplă și necesită doar câteva ingrediente ușor de găsit și puțină răbdare. Deci, hai să descoperim împreună cum să preparăm această rețetă italiană delicioasă.

Ingrediente:
– 3 gălbenușuri de ou
– 3 linguri de făină albă
– 1/2 cană de zahăr
– 1 linguriță de extract de vanilie
– 235 ml de lapte
– 225 grame de foietaj de patiserie
– 50 grame de zahăr
– 1 ou (pentru uns)
– zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:
1. **Cremă pastieră:**
– Încălzește laptele într-un vas până când devine cald (nu fierbinte).
– Într-un vas mediu, amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul, extractul de vanilie și făina până obții o compoziție cremoasă și ușoară.
– Adaugă treptat laptele în amestecul de gălbenușuri, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
– Pune vasul pe foc mediu și amestecă încontinuu până când compoziția începe să fiarbă și să se îngroașe.
– Redu focul și mai lasă compoziția să fiarbă câteva minute până obții o consistență dorită.
– Toarnă crema într-un bol de sticlă, acoperă cu folie alimentară și las-o să se răcească la frigider cel puțin o oră.

2. **Rulouri:**
– Preîncălzește cuptorul la 200°C. Presară puțin zahăr pe blatul de lucru și deasupra foietajului și întinde-l într-un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 23×30 cm.
– Taie foietajul în 12 benzi cu lățimea de aproximativ 2,5 cm.
– Rulează fiecare fâșie de foietaj pe un corn de copt conic, astfel încât foietajul să se suprapună pe jumătate din lungimea cornului.
– Așază rulourile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, cu partea unde se încheagă foietajul în jos.
– Bate oul cu o lingură de apă și unsește ușor fiecare corn cu acest amestec.
– Coace rulourile la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute până capătă o culoare aurie.
– Lasă-le să se răcească câteva minute și apoi îndepărtează-le cu grijă din forme.
– Umple rulourile cu crema pastieră și presară zahăr pudră deasupra lor, dacă dorești.

Sfaturi și trucuri:
– Dacă nu ai forme de rulouri, poți folosi școlițe sau chiar bețișoare de înghețată ca alternative pentru a rula foietajul.
– Rulourile pot fi pregătite cu o zi înainte și păstrate într-un recipient etanș pentru a le menține prospețimea.
– Poți congela rulourile și să le umpli mai târziu cu cremă. Înainte de a le servi, lasă-le să se dezghețe la temperatura camerei și apoi umple-le cu cremă.

Acum că ai descoperit această rețetă delicioasă, pregătește-ți ingredientele și bucur

Leave a Comment

Cand este Buna Vestire

Buna Vestire amintește de ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a transmis Fecioarei Maria că-l va naşte pe Iisus Hristos.

Mai sunt câteva zile și intrăm în Postul Mare. Te întrebi când e Buna Vestire 2024?

Ea este marcată în calendar cu cruce roșie. Însă, armenii, de exemplu, celebrează Buna Vestire pe data de 7 aprilie, după data veche de 6 ianuarie, cea a sărbătorii Nașterii Domnului.

Ce semnifică Buna Vestire

Conform tradiției creștine, așa cum am precizat și mai sus, Buna Vestire amintește de momentul în care Sfântul Arhanghel Gavriil a anunțat-o pe Sfânta Fecioară că-L va aduce pe lume pe Fiul lui Dumnezeu.

Sfântul Augustin rămâne uimit de darul pe care-l primește Maria. Astfel, la un moment dat, acesta își închipuie că se adresează îngerului, și întreabă: ”Spune-mi, îngerule, de ce s-a petrecut aceasta cu Maria?”.

Ulterior, îngerul îi spune că răspunsul este cuprins chiar în cuvintele salutului: ”Bucură-te, cea plină de har!”.

Este zi cu dezlegare la pește

Un alt lucru care trebuie menționat este acela că de Buna Vestire este dezlegare la pește, cu toate că această sărbătoare pică chiar în Postul Mare.

”Sfânta Liturghie a Bunei Vestiri este singura slujire a Liturghiei Euharistice a Sfântului Ioan Gură de Aur permisă într-o zi de peste săptămână în Postul Mare”, conform crestinortodox.ro.

În popor, acestei sărbători i se mai spune și ziua cucului. Asta pentru că această necuvântătoare își face auzit cântecul pentru prima dată în an, fiind considerat un vestitor al primăverii.

De Buna Vestire, localnicii de la sate și nu numai au obiceiul de a număra de câte ori cucul își cântă numele. Se crede că acest lucru le va dezvălui câți ani mai au de trăit.

Ei bine, creștin-ortodocșii sărbătoresc Înainte-prăznuirea Bunei Vestiri pe data de 24 martie. Următoarea zi, luni, pe data de 25 martie, pică Buna Vestire, una dintre cele mai importante sărbători religioase.

Ce este interzis să faci în această zi

O altă tradiție spune că nu este bine să dormim prea mult în această zi, deoarece vom fi somnoroși de-a lungul întregului an. Tot pe data de 25 martie, gospodinele nu trebuie să caute păsările de ouă. De asemenea, nu e bine să le pună cloșcă, fiindcă puii vor ieși bolnavi sau cu două capete.

Tradiția spune că în sate trebuie să fie voie bună, astfel se spune că nu este bine să te cerți în această zi, fiindcă vei avea parte de conflicte pe tot parcursul anului.

Totodată, în ziua de Buna Vestire, se spune că pescarii nu au voie să arunce mămăligă în apă, deoarece toți peștii din apa respectivă vor muri. O altă superstiție foarte răspândită în popor, ne îndeamnă să urmărim cum va fi vremea în ziua de Blagoveștenie, fiindcă așa va fi și de Paște.

Leave a Comment