Biscuiții “Eugenia” au fost creați în 1947 și au devenit rapid o gustare populară în România. De-a lungul timpului, rețeta și ambalajul au suferit modificări, însă esența a rămas aceeași: doi biscuiți crocanți umpluți cu cremă aromată de rom.

În prezent, “Eugenia” este disponibilă în magazine precum Mega Image, unde poate fi achiziționată la prețul de 1,79 lei pentru pachetul de 36g. ([mega-image.ro](https://www.mega-image.ro/Dulciuri-si-snacks/Napolitane-biscuiti-si-prajituri/Biscuiti-cu-crema/Biscuiti-cu-crema-cu-cacao-36g/p/33198?utm_source=chatgpt.com))

Conform informațiilor de pe ambalaj, ingredientele includ: făină albă de grâu, zahăr, grăsimi de palmier, apă, cacao cu conținut redus de grăsime (6,8%), agenți de afânare (carbonat acid de amoniu, carbonat acid de sodiu), sare iodată și arome (ciocolată, vanilină). Crema reprezintă 40% din compoziție. ([mega-image.ro](https://www.mega-image.ro/Dulciuri-si-snacks/Napolitane-biscuiti-si-prajituri/Biscuiti-cu-crema/Biscuiti-cu-cacao-si-crema-cu-cacao-36g/p/96360?utm_source=chatgpt.com))

Valorile nutriționale pentru 100g de produs sunt:

– Valoare energetică: 464 kcal
– Grăsimi: 20,9 g
– din care grăsimi saturate: 3,7 g
– Glucide: 64,4 g
– Fibre: 0,59 g
– Proteine: 4,3 g
– Sodiu: 0,65 g

“Eugenia” rămâne o alegere populară pentru mulți români, evocând gustul copilăriei și oferind o gustare dulce accesibilă.