Silviu Prigoană este înmormântat într-un loc cu mare însemnătate. Religia acestuia era de lutheran.

Silviu Prigoană a murit în urma unui infarct, suferit zilele trecute. Azi-noapte, acesta a fost înmormântat în secret de către fiii și frații săi, la Cimitirul Evanghelic-Lutheran. Iată ce însemnătate are acest loc de veci.

 

Istoria cimitirului în care se odihnește Silviu Prigoană

Cimitirul Evanghelic-Lutheran este considerat de mulți un obiectiv turistic al țării noastre. Conform autorităților, aici sunt îngropate o mulțime de personalități, povești uimitoare, dar și monumente funerare realizare de sculptori importanți. Luteranii cred în Iisus Hristos, însă au anumite principii diferite e ortodocși. Această religie cu toate reformele ei provine de la Martin Luther, un preot neamț.

Vă amintim câteva personalități înmormântate în Cimitirul Evanghelic-Lutheran, alături de Silviu Prigoană.

Karl Srorck este un sculptor celebru în lume, care are numeroase opere și carea realizat basorelieful de pe frontonul Universității din București, care a fost ulterior distrus în urma bombardamentelor din 1944 și busturile lui Theodor Aman și C.A.Rosetti.

 

Wilhelm Knechtel este peisagistul Casei Regale. Acesta a fost recomandat regelui Carol I, primind chiar titlul de Cavaler al Ordinului Coroanei României.

Erhardt Luther este un mare industriaș german, proprietarul fabricii de bere „Luther” din 1869, ce se află în apropiere de moșia Grant.

Emil Wilhelm Becker a fost un sculptor ce a realizat Mormântul Ostașului Necunoscut din București, sculpturile din capelă și interiorul criptei Mausoleului de la Mărășești și a ornat în stil pseudo-antic Capela Emil Lahovari, din cimitirul Bellu.

 

 

Semnificația pe care o are fresca de la cavoul lui Silviu Prigoană

Chiar la mormântul său, Silviu Prigoană are o frescă din mozaic. Însemnătatea acesteia este una specială și care inspiră bucurie, pace și liniște.

„Femeile mironosiţe reprezintă şi pe acele femei care au devenit, prin lacrimi de pocăinţă şi prin multă rugăciune, prin nevoinţă şi prin slujbe dis-de-dimineaţă în biserică, maici, monahii sau călugăriţe născătoare de virtuţi sfinte ale credinţei creştine: evlavia, smerenia, ascultarea, bunătatea inimii. Aşadar, ca femei credincioase, femeile mironosiţe reprezintă profetic, în acelaşi timp, mamele şi fetele din familii, maicile şi surorile din mănăstiri.