Nu există nimic de comparat cu un ou fiert „ca la carte”. Poți fi sigur că ouăle tale vor fi impecabile dacă aplici un singur truc în ultimul minut de fierbere. Dintre preparatele clasice, ouăle ocupă un loc aparte, iar realizarea acestui mic detaliu face diferența.
Ce trebuie să faci în ultimul minut pentru a obține ouă fierte perfecte
Ouăle fierte pot fi servite la micul dejun, la prânz sau la cină și chiar pot fi integrate în diverse rețete pentru un plus de savoare. Totuși, obținerea unui ou fiert perfect poate părea o provocare. Chef-ul Gordon Ramsay a oferit anterior un sfat ingenios: respectarea câtorva reguli simple face ca procesul să fie mult mai accesibil decât pare.
Conform sfatului său, apa trebuie adusă la fierbere înainte de a adăuga ouăle. Cu ajutorul unei linguri, ouăle se introduc în apă și se fierb timp de șase minute, timp ce este esențial să cronometrezi exact procesul. Cheia, potrivit lui Ramsay, este să le fierbi „ușor”, pentru a asigura o gătire uniformă.
După cele șase minute, ouăle se scoate din apa fierbinte și se transferă imediat în apă rece. Apoi, se sparge ușor baza oului înainte de a le lăsa să stea în apă – acest truc ajută la desprinderea facilă a cojii atunci când vine momentul. În final, ouăle sunt scufundate din nou în apă pentru a îndepărta eventualele reziduuri de coajă înainte de a fi tăiate. Urmând această metodă, express.co.uk menționează că miezul oului ar trebui să rămână „ușor” lichid.
Păstrarea ouălor fierte în frigider
Odată gătite, ouăle fierte se păstrează proaspete în frigider timp de aproximativ o săptămână, indiferent de metoda folosită. Dacă le decojezi, este recomandat să le păstrezi umede, acoperite cu un prosop de hârtie umed, înainte de a le introduce într-un recipient. O altă opțiune pentru ouăle fierte tari este să le îngheți, păstrând astfel gălbenușurile gătite.