În urmă cu 19 ani, România a pierdut o adevărată voce de aur. Laura Stoica, alături de logodnicul său, Cristian Mărgescu, și de copilul lor nenăscut, și-au găsit sfârșitul într-un accident rutier devastator, la scurt timp după un concert, pe celebrul “Drum al Morții”.
Pe 9 martie 2006, țara a fost zguduită de pierderea uneia dintre cele mai iubite voci ale muzicii pop-rock. Născută pe 10 octombrie 1967 la Alba Iulia, Laura Stoica a absolvit Școala Populară de Arte din Târgoviște, secția canto clasic, în 1986, și a devenit rapid un simbol al anilor ’90. Premiul I de la Festivalul Mamaia din 1990, alături de titlul de “Cel mai bun debut muzical” acordat de Radio România, i-au consolidat reputația, iar succesul a continuat cu hituri naționale și premii obținute la Festivalul „Cerbul de Aur”. Albumele sale – “Un actor grăbit” (1992), “Focul” (1994) și “Nici o stea” (1997) – au marcat o generație întreagă de fani.
În martie 2006, Laura anunțase cu bucurie că era însărcinată cu primul ei copil și lucra la un nou album. Totuși, destinul a intervenit tragic: în jurul orei 21:30, în timp ce se întorcea de la un spectacol la Centrul Cultural din Urziceni, autoturismul condus de logodnicul ei, un Renault Clio, a fost izbit frontal de o autoutilitară care circula pe contrasens pe DN2. Impactul a fost fatal pentru Laura, Cristian și șoferul celeilalte mașini, lăsând o traumă imensă în rândul publicului și în industria muzicală românească.
Deși au trecut 19 ani, moștenirea Laurei Stoica rămâne vie. Vocea ei puternică și versurile pline de profunzime au transformat-o într-o legendă, iar piese precum „Nici o stea”, „Mereu mă ridic” sau „Doar tu” continuă să fie ascultate și iubite. Mormântul său din cimitirul Bellu din București a devenit un loc de pelerinaj pentru fani, care vin anual să aprindă lumânări în amintirea artistei ce a lăsat o amprentă de neșters în muzica românească.