Nimeni n-o crede pe această româncă superbă când spune care este meseria ei. Culmea! Logodnicul ei o suportă şi aşa..

Mălina Elena Ghileschi are 22 de ani și e din Botoșani. Fără falsă modestie, aceasta declară: ”Sunt mândră de ceea ce fac”. Ce face de fapt această tânără? Din primele informaţii, tănăra prectică de aproape un an de zile, meseria de şofer de TIR, fiind încă din luna ianuarie 2019, alături de logodnicul ei. De curând, ea a fost votată chiar și cea mai frumoasă șoferiță de camion din România, în cadrul concursului organizat de Ilie Matei – ”Omul Șoselelor”, scriu cei de la ciao.ro

Mălina este o tânără care a decis să-și ia viața în mâini și să cutreiere lumea întreagă pe TIR, fiind o femeie extrem de curajoasă din fire și foarte sociabilă. În momentul în care a decis să se facă şofer, Mălina a preferat să-și întrerupă studiile pentru o perioadă. Ea era studentă la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași.

”Am termint studiile liceale la Liceul ”Demostene Botez” din Trușești. Am absolvit ciclul liceal în anul 2016, media mea de la bacalaureat fiind 9.41, iar media din clasele IX-XII fiind 9.90. Mi-a plăcut foarte mult să învăț, iar după liceu, m-am înscris la Facultatea de Constucții și Instalații din Iași. În timpul facultății am luat bursă și am avut rezultate frumoase.

Între timp am schimbat ordinea priorităților, am întrerupt facultatea pentru o perioadă de timp, dar cu siguranță, în viitor, o voi relua. Sunt singură la părinți, dar mi-ar fi plăcut să am un frate. Mama mea lucrează în învățământ și tata a lucrat în domeniul bancar. În familia mea nu a mai existat nimeni care să practice această meserie, cea de șofer de tir”, a povestit Mălina pentru botoșaninews.ro.

Mălina a fost inspirată chiar de logodnicul ei, care lucrează în Germania. Odată ce a văzut ce înseamnă această meserie, tânăra nu a mai stat pe gânduri și și-a dorit să încerce și ea.

”Deja începusem facultatea când am venit în Germania, în vacanță, la logodnicul meu. Aici am fost fascinată de tot ce am văzut, el lucra deja la firma unde sunt și eu acum. De mică mi-au plăcut mașinile, caii putere și tot ce este legat de șoferie. În general, am fost atrasă de meseriile dedicate bărbaților.

M-am reîntors acasă și m-am hotărât să mă înscriu la școala de șoferi pentru categoriile C și E. A fost puțin cam dificil de explicat părinților ceea ce eu am decis, dar sunt norocoasă, deoarece mereu ei m-au susținut și încurajat cu tot ceea ce eu mi-am dorit să realizez. Alături de mine a fost și logodnicul meu, care m-a învățat tot ceea ce știu acum, mi-a suportat nervii și mai presus e toate, a avut încredere în mine că voi reuși și voi fi un șofer profesionist în adevăratul sens al cuvântului”, a continuat ea.

Într-o zi de muncă, pot avea de la unul până la trei magazine, deci trei rampe diferite. În fiecare zi mă confrunt cu situații și rampe noi, dar datorită plăcerii pe care o am pentru această meserie, reușesc să fac față tuturor provocărilor. Consider că atunci când faci ceea ce îți place, absolut tot este posibil! Sunt mândră de ceea ce fac și mai presus e toate, iubesc această meserie! În prezent lucrez singură la aceeași firmă”, a mai spus Mălina pentru publicația citată.

Domeniul în care tânăra de 22 de ani lucrează nu este exclusiv pentru bărbați, ci comunitatea s-a mărit, fiind din ce în ce mai multe femei care practică acest lucru.

”Eu conduc doar în Germania și pot afirma despre oamenii care locuiesc aici că au un respect deosebit pentru șoferii profesioniști. De foarte puține ori aud claxoane, de injurii nici nu se pune problema, nu există așa ceva. Când ajung la locația unde trebuie să descarc marfa iar oamenii mă văd cum manevrez camionul, cum ocolesc obstacolele, mă privesc până la final, iar după mă felicită, ba chiar am primit îmbrățișări și bomboane! După concurs, de unii am fost privită cu admirație, de alții cu reticență, ca să nu zic cu răutate. Dar eu îmi văd de drumul meu”, a relatat ea.

Leave a Comment

Ce fac musulmanii în noaptea nunţii. Săracele mirese… Este vorba de niște tradiții care uimesc pe toată lumea

Puțină lume știe ce se întâmplă în casele musulmane. Ei respectă multe tradiții, unele fiind chiar de neînțeles pentru lumea occidentală. Tradițiile într-o familie proaspăt întemeiată încep chiar din noaptea nunții cu o ciudățenie greu de înțeles.

Ritualul obligatoriu în noaptea nunții la musulmani este inspectarea patului nupţial. Mai exact, trebuie verificată lenjeria de pat, cearşafului. O mătușă participă la ceremonial, iar toți invitații de la nuntă așteaptă cu sufletul la gură anunțul oficial.

După petrecerea de după ceremonai de nuntă este dată o mică petrecere. La ea participă doar câţiva musafiri rămaşi la casa familiei mirelui după care urmează ceremonialul religios al căsătoriei, condus de un iman.

Mai demult cununia oficială putea fi ţinută oricând după cununia religioasă însă în zilele noastre cununia religioasă se poate face numai după cununia oficială. Cununia oficială se face de obicei în ziua în care familia mirelui şi familia miresei se adună pentru a face cumpărăturile pentru nuntă.

Apoi urmează inspectarea patului nupţial mai precis a cearşafului

Cearşaful pătat cu sânge este o dovadă a virginităţii miresei. O mătuşa a mirelui sau o femeie apropiată acestuia, responsabilă cu organizarea nunţii constată dacă mireasă a fost virgină sau nu şi transmite vestea celor două familii.

Uneori, dacă mireasase dovedeşte a nu fi fost virgină în noaptea nunţii, acesta este trimisă înapoi părinţilor şi nunta se întrerupe.

În ziua de după nuntă este cunoscută sub diferite numiri: ziua vălului, dezvelirea feţei, punerea năframei sau acoperirea capului. Şi la acest ceremonial participă doar femei şi semnifică trecere miresei în rândul femeilor căsătorite.

Mai demult, de ziua vălului, mireasa era dusă la fântână satului să scoată apă, apoi era pusă să frământe aluat şi să prepare dulciuri, în general produse de patiserie şi toate acestea pentru a aduce bunăstare în noua familie. Acest obicei de ziua vălului miresei este mai rar practicat în zilele de azi, nunta terminându-se odată cu plecarea invitaţilor din noaptea nunţii.

Leave a Comment