Jurnalul de internet
Email: [email protected]
  • Home
  • Stiri
  • Monden
  • Zodiac
  • Retete
  • Femei
No Result
View All Result
Jurnalul de internet
  • Home
  • Stiri
  • Monden
  • Zodiac
  • Retete
  • Femei
No Result
View All Result
jli
No Result
View All Result

Mini Ștrudele cu Cremă de Brânză și Coajă de Lămâie – Desertul Perfect pentru Orice Ocazie

by Adela Maria
August 31, 2024
in Retete

Astăzi îți propun o rețetă simplă și delicioasă pentru a-ți surprinde familia sau prietenii: mini ștrudele cu cremă de brânză și coajă de lămâie. Acest desert ușor de preparat îmbină aroma răcoritoare a lămâii cu finețea cremei de brânză, oferind un gust rafinat și o textură pufoasă. Rețeta este explicată pas cu pas mai jos, iar rezultatul va fi cu siguranță pe gustul tuturor!

#### Ingrediente pentru aluat:

– 500 g făină de grâu
– 100 g zahăr
– 150 g smântână groasă (20%)
– 1 albuș de ou
– 150 ml lapte
– 25 ml ulei
– 20 g drojdie proaspătă
– Jumătate de linguriță de sare

De ultimă oră:

Andreea Bănică gătește ca acasă! Ce pune în varza a la Cluj și de ce toți se declară impresionați

May 16, 2025

Deliciu ardelenesc: Varză călită cu afumătură și un strop de iuțeală

May 13, 2025

#### Ingrediente pentru umplutură:

– 500 g cremă de brânză
– 2 linguri de zahăr pudră
– 3 linguri de praf de budincă de vanilie
– Coaja rasă de la o lămâie
– Sucul de la jumătate de lămâie
– Un praf de sare

#### Pentru finisare:

– 1 gălbenuș de ou
– 1 lingură de ulei
– 1-2 pliculețe de zahăr vanilat
– Zahăr pudră pentru decor

### Mod de Preparare:

**1. Activarea drojdiei:**
Începe prin a activa drojdia. Într-un bol mic, dizolvă drojdia în 100 ml de lapte călduț. Acoperă bolul și lasă-l într-un loc cald pentru aproximativ 10-15 minute, până când drojdia începe să facă spumă și să crească.

**2. Prepararea aluatului:**
Într-un bol mare, amestecă făina de grâu cu zahărul și sarea. Adaugă albușul de ou, smântâna, uleiul și drojdia activată. Începe să frămânți aluatul, turnând treptat restul de lapte. Frământă până obții un aluat neted și elastic, care se desprinde ușor de pe marginile bolului. Modelează aluatul într-o bilă și lasă-l să crească într-un loc cald, acoperit, timp de 30 de minute, până își dublează volumul.

**3. Pregătirea umpluturii:**
Cât timp aluatul crește, ocupă-te de umplutură. Într-un bol, amestecă crema de brânză cu zahărul pudră, praful de budincă, coaja rasă și sucul de lămâie și un praf de sare. Amestecă bine până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.

**4. Formarea și umplerea ștrudelelor:**
După ce aluatul a crescut, transferă-l pe un blat presărat cu făină și întinde-l sub forma unui dreptunghi de aproximativ 5 mm grosime. Pe o parte a aluatului, taie fâșii subțiri, iar pe cealaltă parte întinde uniform umplutura de brânză. Rulează aluatul începând de la partea cu umplutură, formând un ștrudel compact.

**5. Porționarea și coacerea:**
Taie ștrudelul în felii de aproximativ 6 cm lățime și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol mic, bate gălbenușul de ou cu o lingură de ulei și unge fiecare mini-ștrudel. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute sau până devin aurii și frumos rumenite.

**6. Decorarea și servirea:**
După ce s-au copt, scoate mini-ștrudelele din cuptor și lasă-le să se răcească puțin. Amestecă zahărul pudră cu zahărul vanilat și presară peste ștrudele pentru un plus de dulceață și aromă. Aceste mini-ștrudele sunt perfecte atât calde, cât și reci, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Poftă bună și spor la gătit!

Citește și:

Retete

Andreea Bănică gătește ca acasă! Ce pune în varza a la Cluj și de ce toți se declară impresionați

May 16, 2025
Retete

Deliciu ardelenesc: Varză călită cu afumătură și un strop de iuțeală

May 13, 2025
Retete

Cornelia Rednic, surpriză dulce în bucătărie: chec cu chefir și lămâie, făcut rapid

May 12, 2025
Retete

Oana Roman își caută un nou partener: „Am casă, masă, mașină și un câine de 40 kg…

November 21, 2024
Retete

Chiftele Mănăstirești de Post – Secretul Deliciului Călugărilor de pe Muntele Athos

November 19, 2024
Retete

Care este rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate

October 21, 2024

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recomandate

Călin Georgescu revine asupra declarațiilor . Ce spune despre cei care l-au criticat …

February 5, 2025

Gabriela Cristea, adevărul despre căsnicia cu Tavi Clonda, după ce s-a zvonit că ar fi ajuns la divorț

September 26, 2024

Victor Slav, norocos în dragoste: Iubita sa, Selina, arată superb la 37 de ani, menținându-și silueta de liceu cu 53 kg

July 4, 2024

Nu ai mai gustat niciodată așa cartofi – Cea mai savuroasă rețetă de cartofi copti pe care am încercat-o vreodată,

June 17, 2024

Irisha a confirmat relația cu afaceristul italian! Iată-i pe Domenico și fosta participantă la Survivor România

February 24, 2025

Ce a patit Maia Morgenstern dupa ce a interpretat rolul Fecioarei Maria in Patimile lui Hristos: „Am fost pedepsita”

May 1, 2024

© 2025 Jurnalul de internet

  • Privacy Policy
  • Politica de confidențialitate
  • Politica Cookie-urilor
No Result
View All Result
  • Home
  • Stiri
  • Monden
  • Zodiac
  • Retete
  • Femei
  • Contact Us

© 2025 Jurnalul de internet