Nu este ușor să locuiești la bloc, mai ales dacă ai vecini care nu prea înțeleg noțiunea de liniște. Un clujean din cartierul Mănăștur a văzut și fața nefardată a României care se vrea modernă, aceea cu orășeni crescători de păsări la bloc.
Mai precis, în fiecare dimineață, clujeanul se plânge că este trezit de cocoșul vecinului său.
Câte pisici poți ține într-un apartament În curtea blocului de alături cresc diferite păsări, dar în special găini și cocoși.
Pornind de aici, publicația Știri de Cluj atrage atenția că, la oraș, creșterea păsărilor de curte este reglementată prin lege și la fel stau lucrurile și în cazul câinilor și a pisicilor, care intră la animale de companie.
Chiar dacă fac o excepție, acestea sunt, totuși, supuse rigorilor legii.
Iată despre ce este vorba în articolul 3, potrivit unei dispoziții date de Consiliul Local Cluj-Napoca:
„Art.3. Este interzisă creșterea animalelor domestice, a păsărilor de curte, precum și a celor de rasă pentru concursuri și expoziții, construirea de adăposturi pentru animale, păsări și alte amenajări (afumători, depozite pentru furaje, rampe de gunoi, grajd etc) în perimetrul în care sunt amplasate blocuri de locuit, unități sanitare, de învățământ, cultură și cult, alte unități publice, zone de agrement și spații verzi.
Excepție fac animalele de companie, respectiv câinii și pisicile, dar nu mai mult de două capete”.
Așadar, putem păstra într-un apartament de bloc cel mult doi câini sau două pisici, după caz. De la trei animale de companie în sus, înseamnă că am încălcat legea!
3.5