Încă din vremuri străvechi, anumite locuri sacre, ascunse în inima munților, radiază o energie benefică rar întâlnită. În România, se găsesc zone încărcate de mister, unde se împletesc liniile energetice ale pământului. Cei care le vizitează raportează un sentiment profund de echilibru, încredere sporită, tonus îmbunătățit și o reîncărcare vitală a energiei.
Legendele și poveștile transmise din generație în generație au păstrat taina acestor locuri, unde încă se poate percepe un câmp energetic aparte. Se spune că, în perioada comunistă, fostul dictator Nicolae Ceaușescu a constituit o echipă de specialiști extrasenzoriali menită să descopere zonele de intersecție ale liniilor bioenergetice, locuri ce generează fenomene paranormale.
Munții Bucegi au fost printre primii, iar zona cuprinsă între Vf. Omu, Sfinxul și Babele a dovedit că este supusă unor influențe enigmatice. În anumite perioade ale anului, se poate observa o energie magnetică intensă sub forma unor explozii de lumină ce par a izvorî din adâncurile munților. Curcubeie strălucitoare pot apărea chiar și fără prezența ploii, iar cei care au petrecut mai multe zile în zonă au remarcat o stare de revitalizare și echilibru emoțional. Parapsihologii au identificat chiar o suprafață de aproape un kilometru pătrat, la poalele vârfului, unde oboseala fizică dispare, iar puterea personală pare să crească – deși coordonatele exacte rămân un mister, întrucât studiile din perioada comunistă au fost în mare parte distruse.
Energie sacră la Sarmisegetuza
Pe un platou greu accesibil din Munții Orăștiei, o pădure deasă și prăpăstii înconjoară ultimele vestigii ale capitalei dace. Pietrele altarului megalitic poartă urme ale unei limbi antice, posibil moștenită din zorii civilizației. Preoții daci au inscripționat simboluri de protecție și au marcat locul de unde, credeau ei, se revărsă energii benefice din adâncul pământului. Astăzi, câmpul energetic din această zonă se menține puternic, chiar dacă studiile științifice au fost suspendate.
Muntele Gugu – Sanctuarul dacilor
Se crede că aici se afla Kogaion, muntele sfânt al dacilor, unde preoții veneau să se închine lui Zamolxe. Alegerea acestui loc nu a fost întâmplătoare, deoarece muntele este străbătut de un câmp magnetic atât de intens, încât, în anumite momente, poate distorsiona câmpul gravitațional și face ca vârful stâncos să pară că se dizolvă în aer. Acest fenomen apare cel mai frecvent noaptea, potrivit mărturiilor turiștilor care au campat în zonă. Pe înălțimile masivului Retezat Godeanu se mai găsesc vestigii ale unor monumente megalitice, semn că aceste locuri erau încărcate de spiritualitate încă din cele mai vechi timpuri. Deși oamenii de știință au încercat să explice aceste fenomene printr-un efect optic de refracție a luminii în condiții atmosferice speciale, explicațiile rămân neconfirmate, iar muntele își păstrează taina.