Prajitura cu cirese este o delicatesa perfecta pentru vara, imbogatita cu aroma dulce si acrisoara a cireselor proaspete. Iata cum sa pregatesti acest desert delicios:

Ingrediente:
5 oua
350 g zahar
200 ml ulei
2 pliculete zahar vanilat
100 ml lapte
250 g faina + 1 lingura pentru cirese
1 plic praf de copt (12 g)
350 g cirese fara samburi
1 lingura gris de grau
Zahar pudra (optional pentru decor)
Mod de preparare:
Bate ouale si zaharul: Foloseste un mixer pentru a bate ouale intr-un bol mare pana devin spumoase. Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, continuand sa mixezi pana obtii o compozitie omogena. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 5 minute.

Adauga uleiul si laptele: Incorpora uleiul si laptele in compozitia de oua, mixand bine dupa fiecare adaugare pana la omogenizare completa.

Cerne faina si praful de copt: Intr-un alt bol, cerni faina impreuna cu praful de copt pentru a elimina eventualele cocoloase.

Incorporate faina in compozitie: Adauga faina si praful de copt cernute treptat peste compozitia de oua, amestecand la viteza mica pana la incorporare completa. Este important sa nu amesteci prea mult pentru a nu dezvolta glutenul din faina.

Pregateste tava: Tapeteaza o tava de copt cu dimensiunile aproximative de 25 x 35 cm cu hartie de copt sau unge-o cu ulei si presara putina faina, eliminand excesul.

Prepara ciresele: Pune ciresele fara samburi intr-o strecuratoare pentru a le scurge bine de zeama. Apoi, amesteca-le cu o lingura de faina si cu grisul de grau pentru a evita ca acestea sa se scufunde in aluatul prajiturii.

Adauga ciresele peste aluat: Distribuie uniform ciresele peste aluatul pregatit in tava.

Coace prajitura: Preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Introdu tava cu prajitura in cuptorul preincalzit si coace timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii (adica scobitoarea introdusa in centrul prajiturii iese curata, fara aluat lipicios).

Presara zahar pudra: Dupa ce ai scos prajitura din cuptor, presara zahar pudra peste suprafata fierbinte pentru a forma o crusta fina.

Las-o sa se raceasca si taie-o: Lasati prajitura sa se raceasca complet in tava. Apoi, taie-o in cuburi sau bucati dreptunghiulare.

Variante si sfaturi:
Adaugarea de vanilie: Poti intensifica aroma prajiturii prin adaugarea de esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie in aluat.

Decor cu frisca: Serveste prajitura cu o portie generoasa de frisca batuta sau cu o lingura de inghetata vanilie.

Conservare: Prajitura cu cirese poate fi pastrata la temperatura camerei pentru cateva zile, acoperita cu folie alimentara sau intr-un recipient inchis ermetic.

Aceasta prajitura cu cirese este perfecta pentru a fi savurata la o ceasca de ceai sau cafea, fiind un desert de vara reconfortant si plin de savoare! Pofta buna!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *