Delicii pufoase: Gogoși inzestrate cu căpșuni

Poftă bună! Iată cum poți dezvolta pas cu pas rețeta “Bombe cu Căpșuni”:

### Rețeta detaliată pentru Bombe cu Căpșuni:

#### Ingrediente:
– 300g (2 căni) făină
– 1 ou
– 45g (1/4 cană) zahăr
– Un praf de sare
– 7g drojdie uscată
– 40g unt moale (1/4 cană)
– 140ml (3/5 cană) lapte cald

#### Pentru decor:
– Smântână bătută
– Căpșuni tăiate bucăți
– Zahăr pudră

#### Instrucțiuni:

1. **Activarea drojdiei:**
– Într-un bol mediu, amestecați zahărul, drojdia și laptele cald. Lăsați amestecul să stea timp de aproximativ 5-10 minute până când drojdia începe să se activeze și să se dizolve.

2. **Prepararea aluatului:**
– După ce drojdia s-a activat, adăugați oul bătut și amestecați bine pentru a combina ingredientele.
– Încorporați făina și sarea treptat, frământând până obțineți un aluat omogen și elastic.
– Adăugați untul moale și continuați să frământați până când aluatul devine neted și elastic.

3. **Dospirea aluatului:**
– Formați aluatul într-o minge și așezați-l într-un bol uns cu ulei. Acoperiți cu folie de plastic sau un prosop de bucătărie și lăsați să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră, până când aluatul își dublează volumul.

4. **Modelarea bomboanelor:**
– După ce aluatul a dospit, împărțiți-l în opt părți egale și formați bile.
– Așezați bilele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt sau unsă cu puțin unt. Acoperiți-le cu un prosop curat și lăsați-le să crească din nou timp de aproximativ 30 de minute.

5. **Fermentarea finală:**
– Îndreptați ușor fiecare bilă cu palma, apoi rulați-o din nou într-o minge și așezați-le pe tava pregătită. Acoperiți-le din nou și lăsați-le să crească pentru încă 30 de minute.

6. **Prăjirea bomboanelor:**
– Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță la foc mediu. Uleiul trebuie să fie suficient de adânc pentru a acoperi complet bombele.
– Prăjiți bombele în uleiul fierbinte timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau până când devin frumos aurii și cresc în dimensiune. Folosiți o spatulă pentru a le întoarce cu grijă pentru a se prăji uniform.

7. **Asamblarea și servirea:**
– Scoateți bombele prăjite pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
– Lăsați-le să se răcească puțin, apoi tăiați-le pe jumătate, asemenea unei chifle pentru burger.
– Întindeți smântână bătută pe jumătatea inferioară a fiecărei bombe.
– Adăugați bucăți de căpșuni proaspete peste smântână.
– Așezați cealaltă jumătate de bomboană deasupra pentru a închide și presărați cu zahăr pudră.

8. **Serviți imediat și bucurați-vă de delicioasele Bombe cu Căpșuni!**

Această rețetă este perfectă pentru a savura gogoșile calde și pufoase umplute cu smântână bătută proaspătă și căpșuni dulci. Poftă bună!

Leave a Comment

Maia Morgenstern: O amintire de 40 de ani – Perdeaua bunicii mele, voalul de la nunta cu Claudiu Istodor

Maia Morgenstern și Claudiu Istodor și-au unit destinele în urmă cu 40 ani, i-au avut pe cei dragi aproape, iar emoțiile erau mari. Iubirea lor a trecut prin multe încercări, dar viața i-a adus de fiecare dată împreună. Celebra actriță și-a reamintit, la ceas aniversar, cum a fost în ziua în care s-a căsătorit cu Claudiu Istodor, scrie Unica.ro.

Cei doi au fost căsătoriți din 1983 până în 1999 și s-au împăcat după 21 de ani de la divorț. Pe lângă Tudor Istodor, Maia Morgenstern mai are două fiice din alte relații, pe Eva Lea Cabiria și pe Ana Isadora.

Maia Morgenstern nu și-a lăsat alesul să o vadă în rochie de mireasă înaintea nunții
Maia Morgenstern și Claudiu Istodor au făcut doar cununia civilă. Cu toate astea, marea actriță a respectat tradiția și a ales să nu fie văzută de alesul ei înaintea marelui eveniment.

„40 de ani! Fix. Pe cale consecință, că Tudor are 39. Altfel, greu îmi aduceam eu aminte anul, mai ales anul. Cred, totuși că m-am dus să mă îmbrac la o prietenă, să nu mă vezi mireasă înainte de nuntă (mă rog, cununia civilă, că atât s-a putut). Așa parcă zicea tradiția: să nu mă vezi!”, povestește Maia Morgenstern pe o rețea de socializare, despre ziua în care s-a căsătorit cu Claudiu Istodor.

Cum a arătat rochia de mireasă a Maiei Morgenstern
Actrița a avut o rochie neconvențională și un buchet cu floarea miresei.

„Rochia de mireasă era ceva special: pânză topită albă, legată în talie cu o bucata de sfoară (…) Mi-am pus perdeaua bunicii în cap, pe post de voal. Perdea croșetata manual, din bumbac și mătase, cu ochiuri mari, ca o plasă de pescar. Mi-am pus-o pe cap: era foarte grea. Și m-am gândit să prind colțurile de încheieturile fiecărei mâini. A fost bine. Prin ochiurile plasei am strecurat flori de floarea miresei. Din buchetul de mireasă: era vremea lor. Și mai e vremea lor: flori de floarea miresei”, a spus artista.

Leave a Comment