Astăzi, m-am hotărât să prepar un desert special, inspirat de celebra rețetă a tortului Pădurea Neagră. Rezultatul? Niște brioșe cu ciocolată, frișcă și cireșe, care sunt pur și simplu delicioase, pufoase și moi, perfecte pentru orice ocazie, fie că e vorba de o aniversare, o întâlnire cu prietenii sau o simplă dorință de răsfăț.
### Ingrediente pentru aluat:
– **220 g ulei de cocos topit** – conferă aluatului o textură fină și un gust delicat.
– **80 g zahăr** – pentru dulceața perfectă.
– **85 ml lapte** – folosit împreună cu oțet pentru a obține o bază fragedă.
– **Un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu** – pentru extra pufoșenie.
– **Jumătate de linguriță de oțet** – activează bicarbonatul pentru un aluat mai aerat.
– **Jumătate de pliculeț de zahăr vanilat** – adaugă o aromă subtilă de vanilie.
– **2 linguri de cafea tare, caldă** – intensifică gustul de ciocolată.
– **85 g făină de grâu** – baza pentru un aluat bine legat.
– **20 g cacao** – pentru gustul intens de ciocolată.
– **Jumătate de pliculeț de praf de copt** – ajută aluatul să crească.
– **Un praf de sare** – echilibrează dulceața și accentuează aromele.
### Ingrediente pentru umplutură:
– **20 cireșe** – pentru prospețime și un gust fructat.
– **Rom (după gust)** – pentru un strop de aromă specială.
– **2 linguri zahăr** – pentru a adăuga dulceață.
– **Jumătate de lingură amidon** – pentru a îngroșa umplutura.
– **1 lingură miere de albine** – pentru o notă delicată și aromată.
### Ingrediente pentru decor:
– **50 ml smântână dulce pentru frișcă** – baza pentru frișca cremoasă.
– **1 pliculeț întăritor de frișcă** – pentru o consistență fermă și stabilă.
– **Jumătate de lingură zahăr pudră** – pentru a îndulci frișca.
– **Ciocolată neagră** – rasă sau tocată mărunt, pentru decor.
### Mod de preparare:
**1. Pregătirea cireșelor:** Cu o seară înainte, pune cireșele într-un borcan și adaugă un amestec de apă și rom, după gust. Lasă-le la marinat în frigider pentru a se îmbiba bine cu aroma de rom.
**2. Pregătirea aluatului:** Începe prin a adăuga oțetul în laptele rece și lasă amestecul deoparte câteva minute. Într-un bol, combină uleiul de cocos cu zahărul și zahărul vanilat, amestecând cu un tel până când obții o compoziție omogenă. Adaugă laptele și cafeaua, apoi încorporează amestecul de făină, cacao, praf de copt și bicarbonat, cernute în prealabil, împreună cu un praf de sare.
**3. Coacerea brioșelor:** Pune forme de hârtie pentru brioșe într-o tavă specială și umple fiecare formă pe jumătate cu aluat. Coace brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 12 minute sau până trec testul scobitorii. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească complet.
**4. Pregătirea umpluturii:** Scoate 8-10 cireșe pentru decor și taie restul în bucăți mici. Pune-le într-o tigaie împreună cu lichidul de marinare, zahărul, mierea și amidonul. Gătește compoziția la foc mediu până când începe să se îngroașe, apoi las-o să se răcească.
**5. Umplerea brioșelor:** Fă o mică gaură în centrul fiecărei brioșe și umple cu o linguriță din compoziția de cireșe. Adaugă o cireșă întreagă în interior și acoperă cu puțină umplutură. Continuă cu restul brioșelor și lasă-le câteva minute la frigider.
**6. Decorarea:** Bate smântâna dulce cu mixerul, adăugând zahărul pudră și întăritorul de frișcă până când obții o compoziție fermă. Decorează fiecare brioșă cu frișcă folosind un poș de patiserie, adaugă o cireșă în mijloc și presară ciocolată neagră rasă deasupra.
Și gata! Ai creat niște brioșe rafinate, pline de arome bogate și aspect spectaculos, care vor încânta orice degustător. Poftă bună și spor la gătit!