Bogdan Petre, avocatul care l-a reprezentat pe Călin Georgescu la Parchetul General, a avut o apariție remarcabilă. Ținuta și, mai ales, accesoriile sale au stârnit interesul tuturor, iar CANCAN.RO a detaliat fiecare element, dezvăluind semnificațiile biblice din spatele simbolurilor purtate de avocat.
Călin Georgescu a fost audiat miercuri la Parchetul General, iar echipa sa de apărare îl include pe Bogdan Petre și pe Flavia Teodosiu. Nu este pentru prima dată când Bogdan Petre este contractat de Călin Georgescu, reprezentându-l și în alte situații. Avocatul a câștigat notorietate și datorită demersurilor sale de a solicita rejudecarea procesului și anularea condamnării la moarte a soților Ceaușescu – o inițiativă promovată de Zoia Ceaușescu, profesorul Mircea Oprean și un nepot al lui Nicolae și Elena Ceaușescu, care au susținut că Tribunalul Militar Excepțional ce a pronunțat sentința a fost constituit ilegal.
De data aceasta, Bogdan Petre a atras atenția printr-o ținută compusă dintr-o cămașă neagră, o cravată roșie și o pereche de ochelari statement. Cel mai interesant detaliu a fost reverul sacoului, decorat cu două insigne aurii ce afișau același text în latină, semnificând două dintre cele mai puternice simboluri.
Insignele prezentau expresia “Pax Vobis” (tradus liber: “Pace Vouă”), cu referire la cuvintele lui Iisus din Evanghelia după Luca, rostite după Înviere pentru a liniști apostolii înfricoșați. În plus, acestea includeau simbolurile Alfa și Omega, prima și ultima literă din alfabetul grecesc, reprezentând începutul și sfârșitul, așa cum este menționat în Apocalipsa 22:13.
Ținuta a fost completată de ochelari de soare ediție limitată, aparținând brandului german Cazal, recunoscut pentru modelele de lux. Acești ochelari, cu lentile fumurii și design rectangular, fac parte din colecția “Gold Metal” și se vând la aproximativ 1000 de euro.
Pe lângă toate acestea, Bogdan Petre pare să aprecieze expresiile latine cu sens profund. Pe rețelele de socializare, el a ales să împărtășească motto-uri precum “Carpe Diem” („Trăiește clipa”) și “Per Aspera Ad Astra” („Prin greutăți, către stele”), cel din urmă fiind atribuit lui Seneca, în tragedia “Hercule furios”, inspirată de opera lui Euripide.