În ultima ediție a podcast-ului „ALTCEVA cu Adrian Artene” a avut loc o discuție captivantă cu chef Orlando Zaharia, unde acesta a dezvăluit începuturile sale în lumea bucătăriei, marcate de numeroase provocări.
Chef-ul a povestit cum primul său job a fost pe un vas de croazieră, care funcționa ca morgă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar ulterior a fost transformat într-un hotel plutitor. Acolo, el a lucrat la „bucătăria rece” timp de patru luni, experiență pe care a comparat-o cu viața în armată, datorită disciplinelor stricte și a multiplelor lecții învățate.
În cadrul interviului, chef Orlando a explicat că dorința de a deveni independent financiar și de a-și face familia mândră l-a determinat să accepte provocarea. Chiar dacă nu stăpânea limba engleză la început, s-a adaptat rapid, învățând pe parcurs de la colegi și experimentând viața la bord, cu toate dificultățile sale. Așa a reușit să își pună bazele carierei, întâlnind culturi, oameni și peisaje noi, care au contribuit semnificativ la formarea sa profesională și personală.