HomeStiriCum faci sarmale delicioase fara carne

Cum faci sarmale delicioase fara carne

Astăzi vă vom învăța cum să pregătiți sarmale de post în foi de varză.

**Ingrediente:**

– 1 varză murată mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov mediu, dat pe răzătoarea fină
– 1 felie mică de țelină dată pe răzătoarea fină
– 1 ceapă mare tocată fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de roșii
– 3 linguri pastă de roșii
– 1-3 frunze de dafin
– 1 linguriță cimbru uscat
– 1/2 legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
– sare
– piper proaspăt măcinat
– boabe de piper
– 2 ramuri de cimbru
– 1 praf de oregano
– 2-3 linguri de ulei
– apă fiartă

**Mod de preparare:**

1. Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri de ulei până devine sticloasă. Adăugăm apoi jumătate din morcovul ras și le călim împreună încă 1 minut.

2. Punem ciupercile tocate mărunt peste acestea și continuăm să le călim până se înmoaie puțin. Adăugăm orezul bine spălat și scurs, cimbrul, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt.

3. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute. Luăm o frunză de varză în mână și punem compoziția de ciuperci cu orez – cam o lingură – pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celălalt al frunzei.

4. Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru pentru a nu se desface sarmalele când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov ras și țelină rasă fin.

5. Amestecăm sucul cu pasta de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi începem să aranjam sarmalele cu ciuperci și orez, adăugând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat.

6. Când terminăm de aranjat sarmalele, turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien și boabele de piper. Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem în jur de 30 de minute la foc mediu-mic cu capacul pus și având grijă să completăm cu apă, dacă este nevoie. După acest interval, le dăm la cuptor pentru 45-50 de minute (în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius). Se servesc calde.

Most Popular