Împlinirea neașteptată pentru Monica Tatoiu: Fiul ei, Victoraș, a ales calea credinței după ani de ateism. Lacrimile celebrei comentatoare când a vorbit despre el…

În trecut, Monica Tatoiu era profund îngrijorată de faptul că fiul ei se declarase ateu, o situație care o afecta mult. Ea a explicat că, deși nu frecventează des biserica, este o persoană credincioasă, cu o frică respectuoasă față de Dumnezeu și cu iubire în inimă. Ea ar fi dorit ca și fiul ei să aibă aceeași atitudine.

“Acum doi ani mi-a spus că nu poate crede într-un Dumnezeu cu barbă, vrea ceva palpabil”, a povestit Monica Tatoiu. “I-am explicat că Dumnezeu este iubire, o energie pe care o poți simți, nu este o figură cu barbă. El a spus că crede doar în știință. A fost atât de cinic… este greșeala mea pe care nu știu cum s-o repar. Se spune că rugăciunile părinților sunt temelia copiilor lor. Cred că într-un moment din viața mea am făcut greșeli și acum plătesc pentru ele”, a declarat Monica Tatoiu cu câțiva ani în urmă într-un interviu pentru Ego Life.

Ulterior, fiul Monicăi Tatoiu nu mai este ateu. Monica Tatoiu, afectată de situație, s-a sfătuit cu duhovnicul ei, care i-a recomandat să se roage, văzând aceasta ca singura soluție. Rugăciunile părintești au fost ascultate, iar fiul ei a găsit calea către credință.

Monica Tatoiu a explicat că una dintre prietenele ei bune, acum călugăriță, a avut un rol crucial în această transformare. Fiul ei, Victoraș, inițial reticent față de credință, a început să lucreze la o mănăstire, influențat și îndrumat de aceeași prietenă.

“Părintele mi-a spus să mă rog, că altceva nu am ce să fac. Și uite ce s-a întâmplat: Ruxandra, prietena mea care s-a călugărit, a venit într-o vizită și Victoraș era acasă. S-a creat o conexiune între ei și acum Victoraș lucrează la mănăstire. Mi-a spus: «Mamă, nu mai sunt necredincios, sunt agnostic, dar este un pas spre credință». Când a spus asta, iar Ruxandra citește rugăciunea la masă, el se ridică în picioare și o acceptă. Aceasta a fost pentru mine un semn că, într-o zi, va găsi calea către Dumnezeu. Sunt trei lucruri care mă fac să plâng: drapelul, imnul și Dumnezeu”, a mărturisit Monica Tatoiu.

Victoraș nu doar că nu mai este ateu, dar s-a implicat activ în proiectele bisericești, în special în mănăstirea unde prietena mamei sale este călugăriță. Monica Tatoiu a dezvăluit aceste detalii, emoționată, într-un podcast cu Damian Drăghici.

“Acum Victoraș merge la mănăstire și doarme pe niște saltele. Această transformare se datorează lui Ruxandra, pe care o respectă enorm”, a adăugat ea.

Leave a Comment

Secretul pentru aluatul perfect: Un ingredient simplu pentru a-l face pufos și aerat ca un nor!

Nu veți putea crede cât de simplă este această rețetă pentru a obține o pâine super pufoasă și aerată! Este ca și cum ai adăuga un ingredient secret magic pentru a transforma aluatul într-o delicatesă irezistibilă, cu gust de unt și o textură ușoară. Iată pașii detaliați pentru a prepara această pâine minunată:

Rețeta pentru pâine super pufoasă și aerată

Ingrediente:

  • 600 g făină obișnuită, cernută, plus încă 120 g de făină
  • 400 ml lapte călduț
  • 4 linguri de zahăr
  • 9 g drojdie uscată (sau 27 g drojdie proaspătă)
  • 2 ouă
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingură oțet de mere

Pentru a unge aluatul:

  • 100 g unt

Pentru a unge pâinea:

  • 1 gălbenuș
  • Puțin lapte

Procedură:

  1. Într-un bol mare, amestecați laptele călduț, zahărul și drojdia. Lăsați compoziția să se odihnească până când drojdia începe să facă spumă, aproximativ 10 minute.
  2. Adăugați ouăle, uleiul și sarea în bolul cu lapte și drojdie. Amestecați bine pentru a le integra.
  3. Treptat, adăugați cele 600 g de făină cernută și amestecați cu o lingură până când se încorporează. Apoi adăugați praful de copt.
  4. Frământați aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină, adăugând în mod treptat cei 120 g de făină rămași, până când aluatul devine neted și elastic.
  5. Adăugați untul moale în aluat și continuați să frământați până când untul este complet incorporat și aluatul devine lucios și elastic.
  6. Transferați aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l să crească într-un loc călduț timp de aproximativ 1 oră sau până când se dublează în volum.
  7. După ce aluatul a crescut, împingeți-l ușor cu pumnul pentru a elimina aerul acumulat. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină într-un dreptunghi mare.
  8. Ungeți suprafața aluatului cu untul topit. Îndoiți aluatul pe jumătate ca și cum ar fi un plic, apoi ungeți-l din nou cu unt. Repetați încă o dată acest proces până când ați terminat de uns toată cantitatea de unt.
  9. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
  10. Întindeți aluatul din nou și tăiați-l în benzi lungi. Rulați fiecare bandă de aluat ca și cum ar fi un rulou, apoi așezați rulourile pe o tavă pentru copt, acoperită cu hârtie de copt.
  11. Într-un bol mic, amestecați gălbenușul de ou cu puțin lapte și ungeți fiecare rulou de aluat cu această combinație.
  12. Opțional, presărați rulourile cu semințe (de exemplu, semințe de anason, susan sau mac).
  13. Preîncălziți cuptorul la aproximativ 180°C.
  14. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute sau până când suprafața devine frumos aurie.
  15. Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o să se răcească ușor pe un grătar înainte de a o tăia și a o servi.
  16. Savurați pâinea proaspătă și pufoasă alături de unt, gem sau orice altceva preferați!

Această rețetă vă va oferi o pâine incredibil de pufoasă și delicioasă, perfectă pentru micul dejun sau o gustare deosebită în orice moment al zilei!

3.5

Leave a Comment