Îți prezint o rețetă delicioasă de pandișpan cu ciocolată, care se prepară ușor și are un gust incredibil.
Aluat:
4 ouă
400 g zahăr
240 ml ulei vegetal
400 ml lapte
600 g făină
2,5 lingurițe praf de copt
150 g bucăți de ciocolată
2 linguri pudră de cacao
4 linguri lapte
afine (congelate sau proaspete) – după gust
sirop/zeamă de la compot – după gust
migdale macinate – după gust
MOD DE PREPARARE:
Într-un bol, batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm uleiul și laptele și presărăm făina amestecată cu praful de copt.
Sfat: Pentru a reduce riscul de a forma cocoloașe în aluat, adăugați făina printr-o sită.
Turnăm jumătate din aluatul bătut într-un alt bol și îl amestecăm cu bucățile de ciocolată, pudra de cacao și laptele.
La final, amestecăm afinele în aluatul de cacao. Cantitatea de afine depinde de preferințele tale de gust.
Alternăm în tava tapetată cu hârtie de copt aluatul simplu și aluatul de cacao și la final facem forme cu o scobitoare, astfel încât aluatul să se lege pe alocuri.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de 40 de minute.
La final, insiropăm prăjitura cu sirop după gust și presărăm migdalele măcinate.
Poftă bună!