Lasata Secului pentru Postul Mare. Ce este interzis in aceasta zi. Daca faci asta vei avea parte numai de pagube –

În anul 2024, Lasata Secului pentru Postul Paștelui cade în ziua de duminică, 17 martie, iar începutul Postului Paștelui va fi solemn marcat în ziua următoare, luni, 18 martie.

Sfintele Paști vor fi sărbătorite de creștinii ortodocși pe data de 5 mai 2024. În perioada postului, oamenii sunt îndemnați să se concentreze pe relația lor cu Dumnezeu și cu aproapele lor, să își îndrepte comportamentul și să păzească poruncile Lui Dumnezeu, precum și să ierte și să își ceară iertare.

„De mâncare postind, suflete al meu, dar de pofte necuratindu-te, în deșert te lauzi cu nemâncarea… Ca un mincinos vei fi urât de Dumnezeu și demonilor celor răi te vei asemăna, căci nici ei nu mănâncă pururea…”, ne avertizează sfinții părinți.

Sărbătoarea Lasatului Secului prezintă variante calendaristice, fiind celebrată fie în duminica lasatului sec de carne, fie în cea a lasatului sec de brânză.

În unele zone, pregătirile încep din ziua de sâmbătă, marcată în special de obiceiuri legate de cultul morților, parastase și oferirea de mâncare de pomana. Duminica, întreaga familie se adună la masă și se servește un festin, deoarece începând de acum înainte nu se mai consumă dulciuri. În trecut, în această zi se organizau cele mai mari petreceri, iar tinerii se adunau și se distrau până în zorii zilei. În unele regiuni, sărbătoarea era similară cu Revelionul, fiind denumită în diverse moduri specifice zonelor respective.

În preajma Sfintelor Paști, creștinii ortodocși adoptă o atitudine spirituală, se roagă și își curăță sufletul, abstinența fiind respectată și în ceea ce privește consumul de carne, brânză, ouă, lapte și pește.

Pentru a facilita o mini-vacanță, Guvernul României a decis să ofere posibilitatea creării unei “punte” prin prelungirea programului de lucru. Astfel, având în vedere apropierea datei de 1 Mai de Sfintele Paști, oamenii vor beneficia de liber între 1 mai și 6 mai.

Leave a Comment

Ce înseamnă când visezi un preot. 5 mesaje pe care ţi le transmite subconştientul atunci când o faţă bisericească îţi apare în vis –

Freud definea visul ca fiind o poartă către inconștient, o cale prin care ne putem conecta la cele mai adânci straturi ale sufletului nostru. În esență, visul ne dezvăluie dorințele noastre cele mai ascunse și ne conduce în profunzimile ființei noastre interioare.

Atunci când în vis apare un preot, acesta aduce cu sine diverse semnificații. De obicei, visele în care apare un preot sunt de bun augur. Ele pot indica fie nevoia de o conexiune spirituală profundă, fie o conștiință încărcată de vină pe care trebuie să o depășim. De asemenea, visul poate sugera că cineva din jurul nostru are nevoie disperată de ajutorul nostru.

Preoții sunt văzuți ca mesageri ai lui Dumnezeu și reprezintă calități sacre precum sfințenia, puritatea și virtutea. În diverse religii, ei sunt considerați supraoameni, fiind cei care propovăduiesc învățăturile divine.

Iată cinci interpretări majore ale visului în care apare un preot:

1. Nevoia de conexiune spirituală și îndrumare interioară.
2. Procese de conștiință legate de greșeli din trecut, cu necesitatea de iertare și eliberare.
3. Posesia calităților unui preot, precum bunătatea și empatia, și recunoașterea acestor trăsături în ochii celor din jur.
4. Indicarea faptului că cineva din jur are nevoie urgentă de ajutorul nostru.
5. Sentimentul de singurătate și lipsa de susținere din partea celorlalți.

În final, visul în care apare un preot poate fi o invitație la introspecție, la reflectarea asupra valorilor noastre spirituale și la asumarea responsabilității față de ceilalți.

Leave a Comment