Culiță Sterp a răbufnit după ce Iancu, fratele său, a pierdut finala. Artistul îl felicită pe Zanni și dă de pământ cu ProTV-ul.

Finala epocii în cadrul competiției Survivor All Stars 2024 a fost cu adevărat spectaculoasă pentru publicul român, captivându-l până în ultimul moment și generând o avalanșă de emoții pe rețelele sociale și în căutările online. După o competiție strânsă și susținută de către fanii lor, verdictul a fost dat: Zanni a triumfat și a plecat acasă cu trofeul și premiul în valoare de 100.000 de euro. Cu toate acestea, dezamăgirea a fost profund resimțită de susținătorii lui Iancu Sterp, care au asistat cu amărăciune la pierderea trofeului.

Culiță Sterp, fratele lui Iancu Sterp, a exprimat cu putere dezamăgirea sa față de victoria lui Zanni în finala Survivor All Stars.

„A sosit momentul finalului Survivor, iar Zanni merită toate felicitările. Chiar dacă în primul moment am fost cuprins de nervi, acum pot să mă gândesc mai obiectiv. Mă bucur pentru Andrei și Zanni, dar inima mea ar fi fost plină de bucurie dacă Iancu ar fi fost în locul lor. El este parte din familia mea, iar acest lucru este incontestabil. Ceea ce mă deranjează este că există dovezi că mesajele și voturile noastre nu au fost luate în considerare. Nu încerc să găsesc scuze, dar chiar și domnul Dan a admis că această finală a fost cea mai strânsă din istoria Survivor. Ne-am pierdut șansa la doar câteva voturi”, a împărtășit Culiță Sterp comunității online.

Culiță Sterp a izbucnit de furie în urma victoriei lui Zanni în Survivor 2024, susținând că fratele său ar fi trebuit să fie câștigătorul și acuzând că multe voturi nu au fost luate în considerare.

„Dacă diferența a fost atât de mică, atunci trebuie să ne întrebăm de ce atâtea voturi au fost ignorate. Am surprins imagini cu oameni care au încercat să voteze de mai multe ori și au primit confirmări doar pentru un mic procent dintre ele. Nu știu dacă situația a fost similară și în cazul lui Zanni, dar asta s-a întâmplat cu Iancu”, a continuat el.

În plus, Culiță a considerat nedrept faptul că unele voturi s-au îndreptat și către Andrei Ciobanu. Dacă toate voturile ar fi fost pentru fratele său, Culiță este convins că rezultatul ar fi fost complet diferit.

„Nu în ultimul rând, există problema cu voturile care s-au îndreptat și către Andrei, un aspect care a distras atenția și a absorbit resursele susținătorilor. Dacă toate voturile ar fi fost direcționate către Iancu, rezultatul final ar fi fost cu siguranță altul. Nu sunt supărat, dar sunt dezamăgit. Felicitări Zanni, să ai succes, și mergem mai departe. Mulțumim din inimă celor care l-au votat și l-au susținut pe Iancu. Cu toate acestea, rămâne un mister de ce voturile noastre nu au fost înregistrate…”, a mai adăugat el.

Leave a Comment

Secretele financiare ale vieții călugărilor și măicuțelor din România: Surse de trai și salarii revelate”

Călugării și măicuțele din România primesc salarii, un aspect surprinzător pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest aspect al vieții lor. Acești călugări și măicuțe sunt considerați bugetari și beneficiază de un venit lunar acordat de stat. Se estimează că în România există aproximativ 10.000 de călugări și măicuțe.

Conform regulilor bisericești, cei care primesc salarii sunt obligați să contribuie cu jumătate din venitul lor lunar la casieria mănăstirii, în folosul comunității monahale. Uneori, aceștia aleg să doneze întreaga sumă primită de la stat, iar conducerea mănăstirii se ocupă de achiziționarea bunurilor necesare.

În plus față de salariile primite de la stat, Patriarhia Română contribuie la bugetul de stat cu impozitele pe salarii, asigurările de sănătate și contribuțiile sociale, aceste sume ridicându-se la peste 575.000 de lei lunar.

În cadrul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), există peste 14.000 de preoți și diaconi, dintre care mai mult de 1.000 sunt remunerați exclusiv din fondurile proprii ale unităților bisericești. Pentru personalul neclerical, din cei 17.000 de angajați, peste 1.500 sunt plătiți integral de Biserică.

Grilele de salarizare, prezentate în 2017 de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, indicau că Patriarhul Daniel avea un salariu brut de 14.500 de lei lunar, echivalentul salariului unui ministru.

Pentru cei care sunt interesați să devină călugări sau măicuțe, procesul de intrare în mănăstire este riguros. Vârsta minimă pentru a fi primit într-o mănăstire este de 16 ani, cu acordul părinților sau al tutorelui. Aprobată de episcop, această alegere implică o evaluare atentă a motivației, vocației, stării fizice, cunoștințelor religioase, temperamentului și aptitudinilor spirituale ale candidatului.

Perioada de încercare canonică, ce precede călugăria propriu-zisă, este împărțită în trei etape: primirea în mănăstire și admiterea în rândul fraților, îmbrăcarea în haină monahală (dulama) și tunderea în monahism (ceremonia de călugărie).

Cei care doresc să îmbrățișeze viața monahală trebuie să prezinte o serie de documente, inclusiv certificatul de naștere, certificatul de botez, actul de studii, cazierul judiciar, certificatul de stare civilă, recomandarea preotului paroh și o fișă medicală care atestă starea sănătății fizice și psihice.

Acești pași reflectă angajamentul necesar pentru a deveni parte din comunitatea monahală și subliniază importanța vocației și a pregătirii spirituale în viața de călugăr sau măicuță.

3.5

Leave a Comment