„Scoala romaneasca e ticsita cu copii care-s obositi deja”

În Polonia, guvernul condus de Donald Tusk a făcut un pas radical în reforma sistemului educațional: eliminarea temelor pentru acasă. Această mișcare a fost promisă încă din campania electorală, deoarece tot mai mulți copii sufereau de oboseală cronică. Cu toate acestea, această schimbare a stârnit dezbateri aprinse, polarizând opinii și aducând în prim-plan întrebări despre rolul școlii în formarea viitoarelor generații.

Dan Negru, părinte al unor copii care urmează o școală de stat, își exprimă propriile opinii în legătură cu acest subiect. În viziunea sa, școala ar trebui să se concentreze mai mult pe formarea caracterului și a abilităților de învățare, decât pe sarcini repetitive și obositoare.

„Gata cu temele pentru acasă în școli!
Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia, unde guvernul Donald Tusk a luat această decizie! Două extreme, noi și ei. Toți am pierdut calea de mijloc.

Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu, nici soția mea uneori nu le putem verifica. Menirea școlii este să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți. O grămadă de teme îi învață pe părinți să învețe. Școala românească este plină cu copii care sunt deja obosiți și care vor deveni adulți epuizați și ușor de manipulat.

Un copil educat doar de școală este un copil needucat. Treaba școlii este să facă om din om. Apoi, mai târziu, în liceu și facultate, să formeze profesioniști. Noi am pierdut măsura! Un bun profesor te pune pe gânduri și acasă fără să-ți dea o temă pentru acasă”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Astfel, eliminarea temelor pentru acasă poate fi privită ca un pas către un sistem educațional mai echilibrat și mai orientat spre dezvoltarea integrală a elevilor. Un profesor care își inspiră elevii și îi provoacă să gândească critic poate să obțină mai mult decât prin simple teme pentru acasă. Învățarea ar trebui să fie un proces captivant și motivant, nu o sarcină care să-i epuizeze pe elevi și pe părinți deopotrivă.

Leave a Comment

Cine este marele câștigător Survivor 2024. Jador a dat tot din casă: ”Am încredere în el”

Finala Survivor România 2024 se apropie cu pași rapizi, aducând surprize neașteptate și întorsături dramatice care au captivat audiența. Desfășurată în Republica Dominicană, această ediție promite să fie una dintre cele mai captivante până acum. După o serie de competiții acerbe, trei concurenți s-au distins și au ajuns în marea finală: Iancu Sterp, Zanni și Andrei Ciobanu, toți facând parte din echipele inițiale ale Războinicilor și Faimoșilor.

În competiția Survivor, strategia și rezistența sunt la fel de importante ca și forța fizică, iar acești trei finaliști au arătat că pot combina aceste calități cu o adaptabilitate impresionantă. Fiecare dintre ei a intrat în show cu determinarea de a câștiga, trecând prin probe care i-au pus la grea încercare atât fizic, cât și mental.

Iancu Sterp, Zanni și Andrei Ciobanu sunt numele care vor lupta pentru premiul mare de 100.000 de euro și pentru prestigiosul trofeu Survivor România. Fiecare dintre acești concurenți a demonstrat nu doar abilități fizice remarcabile, ci și o rezistență psihologică de invidiat, elemente esențiale pentru supraviețuirea în condițiile dificile din Republica Dominicană.

Destinul finaliștilor este acum în mâinile telespectatorilor. Votul publicului va decide cine va pleca acasă cu marele premiu. Aceasta adaugă un element de imprevizibilitate, deoarece popularitatea fiecărui concurent va juca un rol crucial în această ultimă etapă a competiției.

Unul dintre momentele marcante ale sezonului a fost eliminarea timpurie a lui Jador, unul dintre concurenții inițiali ai echipei Faimoșilor. Jador a părăsit competiția cu regrete, în special datorită promisiunii neonorate ca iubita sa, Oana Ciocan, să participe în show. Revenit acasă, artistul a exprimat că cea mai mare provocare pentru el a fost lipsa alimentației adecvate, care i-a testat limitele într-un mod pe care nu îl anticipase.

Leave a Comment