Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași, dar a scăpat de brațul legii

După trecerea lui Costel Corduneanu, se speculează că afacerile interlopului au fost preluate de soția sa, Grațiela Corduneanu. Cei doi au fost căsătoriți aproape două decenii și au împreună trei copii. Deși partenera celui mai influent om din Moldova, femeia nu a scăpat de probleme. Neajunsurile penale ale văduvei lui Corduneanu au debutat într-o dispută dintr-o cafenea din Iași.

Luni, 15 aprilie 2024, Costel Corduneanu s-a stins la vârsta de 54 de ani, din cauza unor complicații cardiace anterioare. Liderul interlop a pierit pe patul unui spital din Târgu Mureș. Pe parcursul acestei perioade, când starea lui de sănătate s-a deteriorat, Grațiela Corduneanu, soția sa și mama copiilor săi, a preluat controlul asupra afacerilor sale. Cei doi sunt împreună de aproape două decenii, deși s-au căsătorit abia vara trecută.

Grațiela Corduneanu, văduva lui Costel Corduneanu, implicată în mai multe dosare penale
Fiu fiind alături de cel mai influent interlop din Moldova, Grațiela Corduneanu nu a fost ferită de necazuri cu legea. Numele ei apare ca inculpat, alături de alte trei femei, într-un dosar penal înregistrat în 2018 la Judecătoria din Iași. În 2015, văduva lui Corduneanu, împreună cu o altă femeie, a fost implicată într-un conflict anterior cu două surori, petrecut într-o cafenea din Palas Mall Iași. Confruntarea a dus la aruncarea farfuriilor, a paharelor și a sticlelor, la distrugerea meselor și la spargerea geamurilor. Costel Corduneanu se afla aparent și el în cafenea în momentul altercației.

Conform rechizitoriului din dosar: „S. M. s-a retras de la masa surorilor B., revenind împreună cu Cercel Maria Grațiela și a aruncat din nou spre B. I. A. cu un obiect. Cele două s-au luat de păr, îmbrâncindu-se, Cercel Grațiela intervenind pentru a o ține pe B. H. să nu intervină în favoarea surorii sale. A tras-o de păr și de haine, lovind-o peste față, moment în care B. H. a căzut”, se menționează în dosar, conform Fanatik.ro.

Grațiela Corduneanu a fost trimisă în judecată, alături de prietena sa, pentru săvârșirea infracțiunii de încăierare prevăzută de articolul 198 al.1 Cod penal, săvârșită în data de 06.05.2015. Infracțiunea se pedepsește cu închisoarea sau amendă penală, conform legii. Dosarul a fost prelungit de Judecătoria Iași până când faptele au fost prescrise, acordându-se 33 de termene. Astfel, la aproape 3 ani de la înregistrarea dosarului, termenul de prescripție s-a împlinit la data de 05.05.2021, ceea ce a însemnat înlăturarea răspunderii penale a inculpatelor.

Leave a Comment

„Scoala romaneasca e ticsita cu copii care-s obositi deja”

În Polonia, guvernul condus de Donald Tusk a făcut un pas radical în reforma sistemului educațional: eliminarea temelor pentru acasă. Această mișcare a fost promisă încă din campania electorală, deoarece tot mai mulți copii sufereau de oboseală cronică. Cu toate acestea, această schimbare a stârnit dezbateri aprinse, polarizând opinii și aducând în prim-plan întrebări despre rolul școlii în formarea viitoarelor generații.

Dan Negru, părinte al unor copii care urmează o școală de stat, își exprimă propriile opinii în legătură cu acest subiect. În viziunea sa, școala ar trebui să se concentreze mai mult pe formarea caracterului și a abilităților de învățare, decât pe sarcini repetitive și obositoare.

„Gata cu temele pentru acasă în școli!
Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia, unde guvernul Donald Tusk a luat această decizie! Două extreme, noi și ei. Toți am pierdut calea de mijloc.

Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu, nici soția mea uneori nu le putem verifica. Menirea școlii este să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți. O grămadă de teme îi învață pe părinți să învețe. Școala românească este plină cu copii care sunt deja obosiți și care vor deveni adulți epuizați și ușor de manipulat.

Un copil educat doar de școală este un copil needucat. Treaba școlii este să facă om din om. Apoi, mai târziu, în liceu și facultate, să formeze profesioniști. Noi am pierdut măsura! Un bun profesor te pune pe gânduri și acasă fără să-ți dea o temă pentru acasă”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Astfel, eliminarea temelor pentru acasă poate fi privită ca un pas către un sistem educațional mai echilibrat și mai orientat spre dezvoltarea integrală a elevilor. Un profesor care își inspiră elevii și îi provoacă să gândească critic poate să obțină mai mult decât prin simple teme pentru acasă. Învățarea ar trebui să fie un proces captivant și motivant, nu o sarcină care să-i epuizeze pe elevi și pe părinți deopotrivă.

Leave a Comment