De necrezut câți lei costă o noapte de cazare, de 1 Mai, în hotelul lui Gică Hagi din Mamaia. Cât un concediu întreg în Grecia!

Cu apropierea minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor de Paște, mulți români au început să-și facă planuri pentru a petrece timpul liber. Una dintre opțiunile de cazare este reprezentată de hotelul Iaki, proprietatea lui Gheorghe Hagi, situat în stațiunea Mamaia. Cu toate acestea, tarifele practicate nu sunt accesibile pentru toate buzunarele.

Costurile unei nopți de cazare în acest hotel pot fi considerate destul de ridicate de către multe persoane. Cu toate acestea, recenziile lăsate de clienți pe Booking.com atestă calitatea înaltă a serviciilor oferite de această unitate de cazare.

Astfel, pentru o singură noapte de cazare, de 1 Mai, doi adulți vor trebui să plătească 995 de lei pentru o cameră. Hotelul Iaki pune la dispoziția oaspeților peste 120 de camere, fiecare fiind echipată cu aer condiţionat, minibar şi TV prin cablu. De asemenea, clienții au acces la un centru spa cu piscină interioară, saună, cadă cu hidromasaj, zonă de fitness, duş emoţional şi duş cu hidromasaj. De asemenea, în incinta hotelului se află și o sală de conferințe.

Hotelul Iaki este unul dintre cele mai căutate de pe litoralul românesc, fiind preferat de persoanele cu resurse financiare. Numele acestuia provine de la prescurtarea prenumelor celor doi copii ai lui Gheorghe Hagi, Ianis și Kira.

Conexiunea WiFi este gratuită în toate zonele hotelului, iar camerele şi suitele sunt dotate cu aer condiţionat, minibar şi TV prin cablu. Hotelul oferă și pachete speciale pentru diverse tipuri de unități, în funcție de perioadă, iar oaspeții au posibilitatea să aibă acces la diverse facilități, cum ar fi un centru spa elegant, servicii de masaj și parcare privată în garaj, contra cost suplimentar.

Leave a Comment

Adevarul pe care nu-l spune nimeni. Ce se intampla in organism atunci cand consumi seminte de dovleac

Dovleacul este un produs alimentar bogat in vitamine si microelemente. Dar cea mai utila parte a acestei legume nu este pulpa, ci semintele.

Imbunatatesc oasele si imunitatea

Zincul este un mineral important care joaca un rol important in functionarea organismului. De exemplu, sustine sistemul imunitar. Lista sistemelor si organelor in care este implicat zincul este foarte lunga.

Semintele de dovleac, alaturi de stridiile si semintele de susan, sunt printre primele trei alimente in ceea ce priveste continutul acestui mineral. O mana (aproximativ 30 g) contine 70% din valoarea zilnica.

Printre altele, zincul restabileste densitatea osoasa si previne osteoporoza, ajuta la articulatii, normalizeaza digestia si scade colesterolul.

Ajuta la diabet

Deficienta de zinc afecteaza nu numai scheletul, ci si cele mai diferite organe si sisteme ale corpului nostru. Pancreasul nu face exceptie. Zincul ajuta la producerea de insulina, normalizeaza nivelul zaharului din sange si, de asemenea, regleaza digestia, scade colesterolul rau si faciliteaza combaterea excesului de greutate (care este, de asemenea, foarte important pentru persoanele cu diabet zaharat).

Amana imbatranirea mult timp

Consumul unei mcantitati  mici de seminte de dovleac in fiecare zi poate ajuta la readucerea tineretii. Elementele benefice continute in ele accelereaza regenerarea celulara, normalizeaza functia hormonala si imbunatatesc vederea. Complexul mineral continut in semintele de dovleac (calciu, potasiu, fier, sodiu, zinc, fosfor, cupru, mangan) are un efect foarte bun asupra starii pielii, a parului si a unghiilor. Nu intamplator medicina traditionala a folosit acest produs pentru tratarea caderii parului, atat la barbati, cat si la femei. Zincul are un efect excelent asupra starii foliculilor de par. De asemenea, se descurca bine cu problemele pielii – de la acnee tanara, care „se usuca”, pana la ridurile premature. Acizii grasi utili – omega-3 si omega-6, care se gasesc si in semintele de dovleac, sunt de asemenea implicati in prevenirea imbatranirii pielii.Drept urmare, pielea devine hidratata si supla, iar parul este stralucitor si puternic.

Apropo: doar semintele de dovleac crude sunt sanatoase. Cele prajite isi pierd proprietatile utile si se transforma intr-o delicatesa delicioasa. Trebuie sa mananci pana la 100 g de seminte de dovleac pe zi, dar nu deodata, ci impartindu-le in mai multe receptii.

Ajuta la sanatatea inimii si a ficatului

Semintele de dovleac asigura sanatatea ficatului si a inimii – deoarece sunt bogate in grasimi sanatoase, in fibre si in antioxidanti ele pot sa ofere beneficii pentru sanatatea ficatului si a inimii in mod special in momentul in care se combina cu semintele de in.ac asigura sanatatea ficatului si a inimii – deoarece sunt bogate in grasimi sanatoase, in fibre si in antioxidanti ele pot sa ofere beneficii pentru sanatatea ficatului si a inimii in mod special in momentul in care se combina cu semintele de in.

Alunga viermii intestinali

Si, in cele din urma, cea mai faimoasa proprietate a semintelor de dovleac este antihelmintica.  Faptul este ca semintele (mai precis, intr-o pelicula subtire care le inconjoara) contin cucurbitina – un aminoacid care este inofensiv pentru oameni, dar afecteaza distructiv parazitii, distrugandu-i  si facilitand excretia lor din corp. Semintele de dovleac sunt deosebit de eficiente impotriva viermilor. Medicamentul este preparat dupa cum urmeaza: semintele de dovleac uscate decojite (intotdeauna cu un film verde) sunt macinate intr-un mojar , adaugandu-le apa si putina miere. Amestecul rezultat trebuie consumat in decurs de o ora, pe stomacul gol, intr-o lingurita. Apoi, trebuie sa luati un laxativ usor – de exemplu, ulei de ricin. Este suficient pentru copii sa consume  50-75 g seminte, pentru adulti doza este de pana la 300 g seminte de dovleac.

Ce cantitate de seminte de dovleac poti manca pe zi?

O singura doza de seminte de dovleac pentru un adult este de 50 g. Se recomanda sa le folositi crude, pe stomacul gol, cu apa. Norma zilnica este de aproximativ 100 g, adica aproximativ 40 de bucati. Nu este recomandat sa mananci mai mult de 20 de bucati o data. Nu ar trebui sa abuzati de seminte – asa cum am mentionat deja, ele contin multe substante biologic active si sunt destul de bogate in calorii (556 kcal la 100 g).

Leave a Comment