Rugăciunea de marți iti aduce sănătate, speranță și te scapă de boli și necazuri. Măicuțele de la Mănăstirea Prislop o rostesc de trei ori la rând

În viața fiecărui credincios apar momente de încercare, iar rugăciunea devine un refugiu și o sursă de alinare. Rugăciunea de marți este cunoscută ca fiind una care aduce eliberare de necazuri și liniște sufletească. Mulți oameni au mărturisit efectele sale pozitive, spunând: „M-a ajutat enorm!” sau „Este cu adevărat extraordinară!”

Iată rugăciunea de marți, care se rostește pentru a găsi pace și putere interioară:

„Doamne, Dumnezeul meu, stau înaintea feței Tale celei sfinte, mărturisindu-mi nevrednicia, neputința și sărăcia sufletului meu. De aceea, mă rog Ție: O, izvor al milei și al îndurării, deschide cerurile și revarsă asupra mea bunătatea Ta, pentru ca lacrimile mele să spele și să curețe sufletul meu de povara păcatelor, cu o căință adevărată și sinceră.

Și pentru a-mi dărui acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înainte Mergătorul Ioan, către care zic:

O, învățător al pocăinței și mare Prooroc, tu care ești mai presus de toți proorocii, așa cum însuși Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat lumii pe Hristos și L-ai botezat în Iordan, tu care ai văzut cerurile deschizându-se și ai auzit glasul Tatălui ceresc, tu care ai văzut Duhul Sfânt pogorându-se ca un porumbel peste El.

Te rog, ajută-mă cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea Judecătorului veșnic, și roagă-L să se îndure de mine, căci ai mare îndrăzneală la iubirea Lui. Întinde mâna cu care L-ai botezat și alungă gândurile mele cele rele, întărindu-mă să-mi trăiesc viața pe calea cea bună a lui Dumnezeu. Amin.”