De ce jumatate din populatia Romaniei s-a uitat la Insula Iubirii. Explicatia psihologului

Antena 1 a reușit să se impună ca lider de audiență cu finala sezonului 8 al emisiunii „Insula Iubirii,” difuzată miercuri seară. Postul de televiziune a dominat clasamentele de audiență pe toate categoriile de public, inclusiv în rândul publicului comercial cu vârste între 21 și 45 de ani, precum și la nivel urban. Conform datelor oferite de Antena 1, peste 8,5 milioane de români au urmărit „cel puțin un minut” din acest sezon, un număr impresionant care subliniază popularitatea emisiunii.

Audiența medie a finalei la nivel național s-a apropiat de 1,1 milioane de telespectatori, marcând astfel singura ediție din acest sezon care a depășit pragul de un milion de spectatori. Minutul de aur al serii a fost înregistrat la ora 00:16, când 45% dintre românii care se uitau la televizor erau conectați la „Insula Iubirii.”

Ce spun specialiștii despre numărul record de români care s-au uitat la Insula Iubirii

„În primul rând fiind parte din spațiul carpato danubiano avem o emoționalitate specială, diferită de alte popoare. Ne înconjoară atâta război, atâtea probleme financiare…oameni au nevoie și de interior, de rezolvarea interiorului sufletesc. Prin emisiunea asta au reușit să apropie oamenii unii de alții, au reușit să bifeze, să puncteze de elementul de care are nevoie omul, de iubire.

Pe oameni nu-i mai interesează iubirea la momentul actual, totul se facturează, cumperi ceva, costă atât. Omul are nevoie să stea de vorbă unul cu celălalt, acolo a produs emoție. Omul a avut nevoie să se încarce cu emoție cu iubire, cu exemplu. Au reușit să atragă foarte multe persoane să se uite pentru că asta e nevoia omului. Omul are nevoie de empatie. Emisiunea respectivă a dat la o parte știrile negative, fricile, elementele astea care duc la sistemul acesta de anxietate.

Oamenii trăiesc aceeași senzație mereu, în viața de zi cu zi,  ei trăiesc pe insula respectivă, se regăsesc acolo, exact în povestea aceasta. Fetele se regăsesc în fetele de acolo, băieții în băieții de acolo și este un element de învațare, învață cum să se procedeze. Este un test și pentru ei”, a declarat Daniel Duță, Lector Universitar Doctor în psihologie, în exclusivitate pentru REDACTIA.RO.

Daniel Duță, Lector Universitar Doctor în psihologie
Daniel Duță, Lector Universitar Doctor în psihologie