Unde și când va fi înmormântat tatăl lui Cătălin Măruță. Locul de veci ales de familia prezentatorului Pro TV

Familia prezentatorului Cătălin Măruță trece printr-un moment dificil, după ce Constantin Măruță, fost judecător al Tribunalului Gorj, în vârstă de 73 de ani, a încetat din viață într-un spital din București. Tatăl cunoscutului prezentator de televiziune a fost internat inițial la Institutul Matei Balș din Capitală, fiind testat pozitiv pentru coronavirus, însă a pierdut lupta cu boala la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

**Detalii despre înmormântare: unde și când va avea loc**

Cătălin și Andra Măruță, alături de întreaga familie, sunt în plin proces de organizare a funeraliilor. Trupul neînsuflețit al lui Constantin Măruță a ajuns în Târgu Jiu miercuri seara și a fost dus la casa părintească din Stănești, conform presei locale. În cele din urmă, tatăl prezentatorului va fi înmormântat în satul său natal sâmbătă, 31 august 2024, într-un loc de veci ales cu grijă de familia îndoliată.

Constantin Măruță, pensionar și fost judecător cu o carieră notabilă în drept, se confrunta cu probleme de sănătate, inclusiv diabetul, și a beneficiat de sprijinul fiului său, Cătălin, care s-a asigurat că primește cele mai bune îngrijiri medicale disponibile în București. Cu toate eforturile depuse, Constantin Măruță s-a stins din viață pe patul de spital, iar seara aceasta va fi adus acasă de o firmă de servicii funerare.

Ceremonia de înmormântare va avea loc în cimitirul din Stănești, un loc încărcat de amintiri și semnificații pentru familie.

**Reacțiile emoționante ale celor apropiați**

Vestea tristă despre trecerea în neființă a lui Constantin Măruță a fost anunțată public de fiul său, Cătălin Măruță, printr-un mesaj emoționant postat pe rețelele de socializare:

„Am pierdut o parte din sufletul meu. Te iubesc, tată, și îți mulțumesc pentru tot ce ai fost și mereu vei rămâne în viața mea. De la tine am învățat ce înseamnă să fii puternic, să lupți cu demnitate și să îți păstrezi mereu inima curată, indiferent de greutăți. Îmi vei lipsi mai mult decât pot exprima în cuvinte, dar știu că oriunde vei fi, vei avea grija de noi. Odihnește-te în pace”.

Andra Măruță, soția lui Cătălin, a adăugat și ea un omagiu pe Facebook, vorbind despre regretatul ei socru cu multă afecțiune și respect:

„A fost nu doar un tată și un bunic minunat, ci și un prieten drag, pe care l-am iubit și respectat din toată inima. Întotdeauna avea un cuvânt cald și o mângâiere pentru fiecare dintre noi, iar prezența lui aducea liniște și bucurie în viața noastră. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

**Moștenirea și influența lui Constantin Măruță asupra fiului său**

Cătălin Măruță și-a exprimat adesea mândria față de tatăl său, care și-a dedicat viața carierei de judecător: „Mama a fost statistician, a lucrat foarte mulți ani la Spitalul Județean din Târgu Jiu, iar tatăl meu a fost judecător. De asta am și făcut eu Dreptul, am fost influențat din familie, îmi plăcea când vedeam ce profesie are el și voiam să fiu și eu ca el. A fost judecător pe cazuri penale, o latură foarte grea a meseriei lui. Amândoi sunt la pensie de foarte mult timp. Am uitat de dorința de a fi ca tata, avocat sau judecător. Am dat la Drept, dar am făcut tot ce mi-a plăcut mie. Țin minte că am avut o discuție cu el în care mi-a spus: Dar măcar puteai să încerci la stat…, la care eu am răspuns că sunt deja student și că vreau să fac altceva”.

Prin aceste cuvinte, Cătălin reflectă nu doar respectul față de cariera tatălui său, dar și impactul profund pe care acesta l-a avut asupra alegerilor sale de viață, păstrându-l ca model de curaj și integritate. Moștenirea lăsată de Constantin Măruță va rămâne vie în memoria celor care l-au cunoscut și iubit, iar influența sa va continua să fie resimțită în viața fiului său, Cătălin.