De ce boală suferă Andreea Mantea: “Pentru tot restul vieții trebuie să iau 9 pastile pe zi”

Andreea Mantea se numără printre cele mai iubite personalități din lumea televiziunii românești. Deși este cunoscută pentru zâmbetul său strălucitor, vedeta a întâmpinat și provocări pe parcursul vieții. În ceea ce privește sănătatea, bruneta se confruntă cu o afecțiune care îi restricționează dieta. Pentru a o controla, este necesar să ia 9 pastile zilnic, un tratament pe care va trebui să-l urmeze pe termen nelimitat.

Andreea Mantea este deschisă să vorbească despre problemele sale de sănătate. Recent, a dezvăluit că suferă de o afecțiune care îi limitează opțiunile alimentare. Pentru a gestiona această situație, ea trebuie să ia zilnic 9 pastile și chiar și-a învățat fiul să-i administreze tratamentul în caz de nevoie.

Vedeta a vorbit despre afecțiunea sa medicală și despre dificultățile pe care le întâmpină în a mânca anumite alimente. Ea a recunoscut că lista de interdicții alimentare este destul de strictă și că trebuie să fie foarte atentă la ceea ce consumă. Însă, există momente când face excepții și își asumă riscul de a avea reacții adverse.

Unul dintre alimentele preferate interzise pentru Andreea Mantea este ceapa. Chiar dacă își dorește să savureze slana cu ceapă, este conștientă că acest lucru îi poate afecta sănătatea. Cu toate acestea, uneori își permite mici devieri de la regulă, chiar dacă acest lucru îi poate aduce disconfort.

Leave a Comment

Reteta SIMPLA de COZONAC MOLDOVENESC cu umplutura delicioasa facut de Mirela Vaida. “Este o reteta pe care o facea mama. Garantez ca iese pufos si aromat”

Mirela Vaida împărtășește reteta cozonacului moldovenesc pe care mama ei obișnuia să-l facă când erau acasă. Ea îl prepară în același mod, păstrând tradiția și gustul autentic. Cozonacul este umplut cu nucă și rahat.

Ingrediente pentru aluatul cozonacului:

– Aproximativ 2 kg de făină albă
– Apă minerală
– Sare
– Zahăr
– Drojdie umedă sau uscată, dizolvată în lapte cald
– Unt gras și smântână grasă
– Coajă de lămâie rasă
– Esențe
– 6 ouă
– Lapte cald

Mod de preparare aluat:

“În primul rând, presăr sarea peste făină și adaug zahărul în mijloc. Apoi, pun drojdia dizolvată în lapte cald și amestec. Eu nu mă ghidez după cantități precise, totul este făcut după ochi. Retetele mele nu sunt profesionale, le fac după intuiția mea.

Acum adaug untul tăiat cubulețe. Este un unt gras pe care îl amestec cu făina și laptele. Mai adaug câteva linguri de smântână. Amestec și apoi adaug ouăle. La cozonacul moldovenesc se folosesc multe ouă. Mama, de exemplu, folosea patru ouă la un kilogram de făină sau chiar cinci. Eu voi folosi șase ouă.

Apoi adaugăm pe rând cele 6-7 gălbenușuri și amestecăm. Adaug și lapte, pentru omogenizare. Pun coaja rasă de lămâie și amestecăm bine. Mai adaug și esențe de rom, portocală și lămâie. Omogenizăm, adăugând puțin lapte și apă minerală pentru a aerisi aluatul. Încep să frământ coca.

Aluatul este galben datorită gălbenușurilor, așa cum este obișnuit în Moldova. Îl las la dospit aproximativ o oră, acoperit”, explică Mirela Vaida pe canalul său de YouTube, conform giveawayromania.com.

Ingrediente pentru umplutură:

– Rahat tăiat cubulețe, trecut prin zahăr pudră
– 1 kg de miez de nucă
– Zahăr
– Cacao
– Lapte
– Esențe
– Stafide

Preparare umplutură cozonac moldovenesc:

“Luăm miezul de nucă, adăugăm zahăr și cacao și amestecăm. Turnăm puțin lapte până obținem o pastă densă. Nu trebuie să fie prea lichidă, pentru că trebuie să se așeze bine pe foaia de cozonac. Amestecăm bine.

Adăugăm puțină esență de rom, de lămâie și de portocală și amestecăm. Lăsăm umplutura să se omogenizeze. Ungem tăvile cu unt, pentru a evita lipirea cozonacului.

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în patru bucăți, pentru că vom face doi cozonaci impletiți. Întindem aluatul și punem umplutura de nucă pe fiecare bucată. Apoi, adăugăm rahat și stafide peste umplutură. Rulăm fiecare bucată și împletim două câte două, apoi le așezăm în tăvi.

Acoperim cozonacii timp de zece minute, cât încălzim cuptorul. În acest timp, pregătim o mixtură dintr-un gălbenuș și puțin ulei de măsline, cu care ungem cozonacii înainte de a-i pune la cuptor. Îi lăsăm la copt aproximativ 45 de minute”, completează Mirela Vaida.

Leave a Comment