A murit analistul economic Ilie Șerbănescu

Ilie Șerbănescu, analist economic și fost ministru al Reformei în cabinetul lui Victor Ciorbea, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani.

Trista veste a fost anunțată de soția sa, Cristina, prin intermediul rețelei sociale Facebook.

„Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, a scris Cristina Șerbănescu, soția regretatului ministru, pe pagina sa de Facebook, luni.

Ilie Șerbănescu suferea de o boală gravă, potrivit celor apropiați.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Biserica Cașin din București.

Diverse personalități și politicieni au transmis mesaje de condoleanțe și apreciere pentru Ilie Șerbănescu. Printre aceștia, europarlamentarul Maria Grapini și liderul politic George Simion.

„Am aflat cu tristețe că domnul Ilie Șerbănescu a plecat dintre noi! L-am cunoscut și am colaborat la mai multe emisiuni economice pe vremea când conduceam patronatul din textile. Ne prețuiam reciproc și pot spune fără teama de a greși că domnul Profesor, Ministru Ilie Șerbănescu era un specialist în economie, dar era și un mare român. Suferea pentru orice pierdere economică a României și suferea atunci când nu se luau cele mai bune măsuri! Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Maria Grapini pe Facebook.

„România e mai săracă de azi. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântare la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!”, a transmis George Simion.

Ilie Șerbănescu (20 iulie 1942 – 8 aprilie 2024) a fost un economist român de prestigiu, ministrul reformei și președintele Consiliului pentru Reformă în guvernul lui Victor Ciorbea, între 5 decembrie 1997 și 17 aprilie 1998. A fost autorul a cinci cărți și a peste 600 de articole și studii, contribuind semnificativ la discuțiile despre reforma postdecembristă din România.

Leave a Comment

Secretul oțetului pentru cartofi prăjiți perfect crocanți

Secretul pentru a obține cartofi prăjiți perfect crocanți poate fi oțetul! Da, oțetul poate fi ingredientul-cheie care transformă simplii cartofi prăjiți într-o delicatesă crocantă și delicioasă. Iată cum să pregătiți această rețetă delicioasă de cartofi prăjiți crocanți cu oțet:

Ingrediente:
– 4 cartofi mari, curățați și tăiați în bastonașe
– 2 linguri de oțet de mere sau oțet alb
– 2 linguri de ulei de gătit (preferabil ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline)
– Sare și piper după gust
– Opțional: condimente preferate (pudră de usturoi, paprika, boia de ardei etc.)

Instrucțiuni:
1. Pre-Înmuiați Cartofii: Într-un bol mare, puneți bastonașele de cartofi și adăugați oțetul de mere sau oțetul alb, apoi acoperiți-le cu apă rece. Amestecați bine și lăsați cartofii să stea în această soluție timp de cel puțin 30 de minute sau până la o oră. Acest pas ajută la eliminarea excesului de amidon și îi conferă cartofilor o textură crocantă și exterioară.

2. Preîncălzirea Uleiului: Încălziți uleiul de gătit într-o tigaie mare sau într-o cratiță la foc mediu-mare.

3. Uscați și Condimentați Cartofii: După ce ați lăsat cartofii să se înmoaie în soluția de oțet, scurgeți-i și uscați-i bine cu un prosop de bucătărie. Transferați-i într-un bol curat și uscat și adăugați puțin ulei și condimentele preferate. Amestecați bine pentru a-i acoperi uniform.

4. Prăjirea Cartofilor: Adăugați cartofii în tigaia preîncălzită, asigurându-vă că nu îi suprapuneți. Prăjiți-i timp de aproximativ 10-15 minute, întorcându-i ocazional, până când devin aurii și crocanți.

5. Scurgerea și Servirea: Scoateți cartofii prăjiți pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Presărați-i cu sare și piper după gust și serviți-i calzi alături de sosul preferat.

Această rețetă simplă și delicioasă va transforma cartofii prăjiți obișnuiți într-o adevărată delicatesă crocantă și delicioasă. Bucurați-vă de acești cartofi prăjiți crocanți alături de familie și prieteni și savurați gustul lor deosebit!

Leave a Comment