Ce a fost, de fapt, în mintea lui Mirel? Psihoterapeutul Bianca Pescaru, despre un posibil diagnostic crunt pentru tânărul care a ucis-o pe Andreea EXCLUSIV

Psihoterapeutul Bianca Pescaru a spus în exclusivitate pentru Playtech Știri ce a fost, de fapt, în mintea ucigașului Mirel Dragomir. Tânărul se prezenta cu un profil impecabil (student la medicină și la teologie), până când furia și gelozia l-au scos din minți! În vârstă de 23 de ani, a ucis-o cu sânge rece pe Andreea Morega, presupusa iubită, după ce aceasta ar fi refuzat să îi spună codul PIN de la telefon.

Ce diagnostic psihiatric ar putea avea Mirel Dragomir, criminalul Andreei Morega

Psihoterapeutul Bianca Pescaru ne-a spus ce s-ar fi putut întâmpla în mintea lui Mirel Dragomir în acel moment, dar ne-a dezvăluit și care ar putea fi diagnosticul său din punct de vedere psihiatric.

„Este foarte important să se facă o expertiză psihiatrică. Există mai multe posibile explicații, mai multe posibile diagnostice psihiatrice care ar putea coincide în astfel de cazuri. Doar o expertiză psihiatrică este în măsură să pună diagosticul exact și să evalueze într-un mod concret care dintre aceste posibile diagnostice sunt valabile pentru acest caz.

Poate fi vorba despre psihopatie, care este o trăsătură de personalitate, având drept caracteristici: lipsa empatiei, un comportament fără remușcări, lipsa controlului comportamentului, emoții copleșitare greu de gestionat, impulsivitate, lipsa regretului că a făcut rău altora. El a comis această oribilă crimă, a întins-o pe pat și a plecat, deci lipsa regretului…

Există tulburări de personalitate, tulburări de comportament…”, a spus DR. Bianca Pescaru, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

După cum știm, Mirel Dragomir era student la Teologie și la Medicină. Nimeni nu s-ar fi gândit că ar putea fi capabil de o crimă.

„Este un lucru adesea întâlnit: oameni care sunt aparent funcționali, normali, fără să aibă un diagnostic psihiatric, fără să aibă internări sau tratament prezintă trăsături psihopate și sociopate. Cu siguranță, acest fel de comportament s-a mai întâmplat până în prezent, dar într-un mod mai diminuat.

Acum, pus în fața situației în care fata se despărțea de el, văzând că are aceste tendințe agresive, în momentul acela ar fi avut un moment în care a pierdut contactul cu realitatea, reacționând la nervi, furie și gelozie extremă. Cu siguranță trebuie o expertiză psihiatrică”, ne-a mai spus psihoterapeutul.

Ucigașul Mirel Dragomir, traume în copilărie?

DR. Bianca Pescaru este de părere că aceste reacții și comportamente pe care le-a prezentat Mirel, ar putea avea legătură cu copilăria sa:

„Lucrurile sunt foarte complexe. Pot fi elemente din mai multe posibile afecțiuni și diagnostice psihiatrice. În general, apar lucruri care țin de genetică, disfuncționalități în chimia creierului. Este o componentă biologică foarte importantă.

Apoi, este de investigat mediul: ce s-a întâmplat pe parcursul de viață, mai ales în prima parte a copilăriei, apoi la vârsta de tânăr adult”.

Leave a Comment

Salată de dovlecei: la fel de bună ca salata de vinete

Iată cum poți pregăti o salată de dovlecei la fel de delicioasă ca salata de vinete… O gustare care cu siguranță îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ai nevoie!

Salata de dovlecei – Ingrediente:

– 3 căței de usturoi

– apă

– un gălbenuș de ou

– 250 ml ulei

– două linguri de muștar

– 3 dovlecei mari

– sare după gust

– 140 g iaurt gras

Preparare:

– Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două, scoate-i de semințe, apoi dă-i pe răzătoarea mare.

– Pune apă, cu sare, pe foc, într-o oală încăpătoare.

– Când începe să fiarbă, pune dovleceii dați pe răzătoare.

– Lasă la foc mediu, până când sunt fierți.

– Odată fierți, pune-i în strecurătoare, pune-i sub un jet de apă rece și lasă-i să se scurgă de apă.

– Acum pregătește maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.

– Curăță usturoiul și pisează-l!

– Ameșteacă dovlecelul scurs cu maioneza și iaurt, condimentează cu sare după gust, adaugă usturoiul și amestecă bine.

Dacă ești în căutare de alternative, încearcă și salata de vinete după rețeta lui Anton Roman.

Ingrediente:

1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)

1 pahar untdelemn

1 ceapă roșie, mare și tare

1 lingură oțet de mere

2 roșii coapte

sare, piper, după gust

Mod de preparare:

Vinetele se pun la copt pe toate părțile, până se înmoaie. Se curăță imediat de cojile arse, se sarează și se lasă la scurs, pe un fund înclinat, cel puțin 1 oră. Se toacă mărunt ceapa, se spală rapid într-un suvoi de apă rece (pentru a îndepărta amărăciunea oxidată) și se scurge bine. Se amestecă ceapa cu oțetul.

Se toacă vinetele, apoi se freacă cu ulei, puțin câte puțin, până se întăresc și se fac spumoase. Se adaugă sosul de ceapă cu oțet (și piper, dacă mai e cazul). Se ornează cu felii de roșii.

Opțional, se pot adăuga 1-2 linguri de smântână și 3-5 căței de usturoi pisat. Vinetele scurse și tocate pot fi gătite și cu maioneză.

Pentru maioneză, după ce au fost curățate, vinetele se amestecă cu o maioneză făcută din 2 gălbenușuri de ou, 200 ml de untdelemn, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 vârf de linguriță de piper măcinat, 1 lingură de smântână de frișcă și 3 căței de usturoi.

Leave a Comment